Mahjongul este un joc stravechi care pe vremuri se juca in cate 4 jucatori, si implica talent, strategie, gandire logica, calcule, si un anumit nivel de noroc. Mahjongul este jucat de obicei cu un set de 152 de placute din marmura, pe care sunt desentae simboluri si caracterere chinezesti ca un reminder al originii chinezesti a jocului. Cateodata oamenii il confunda cu domino-ul sau chiar cu jocul european de rummy din simplul motiv ca dimensiunea si materialul din care sunt facute piesele este asemenetor cu al acestora. Totusi, Mahjongul este un joc mult mai vechi si mai complex. In zilele noastre, pentru a fi accesibil cat mai multor persoane, jocul a fost adaptat pentru a se putea juca pe internet si pentru ca popularitatea lui a crescut foarte mult, au aparut mai multe variante, nu toate respectand intocmai setul de joc initial si regulile acestuia. Unul dintre aceste jocuri este Mahjong Connect.

Spre deosebire de jocul original, Mahjong Connect este destinat sa fie jucat in fata calculatorului de un singur jucator care trebuie sa elimine toate piesele de pe tabla virtuala formand pereche de cate doua piese de acelasi fel. Pentru fiecare runda, aranjarea pieselor se face la fel: in 14 coloane de cate 10 piese. Scopul tau este sa identifici cele care sunt la fel, o treaba deloc usoara, daca iei in considerare ca designul acestora este destul de asemanator. Odata ce le-ai gasit faci click pe fiecare dintre ele si acestea sunt eliminate. Dar nu poti elimina orice piese, ci doar cele care se gasesc in imediata proximitate sau la capat de coloana, fiind libere. In functie de cum inaintezi in joc, se schimba si layout-ul acestuia, devenind tot mai complicat sa iti duci sarcina la bun sfarsit. Trebuie sa reusesti sa elimini toate piesele intr-o durata data de timp. Daca acesta se termina inainte sa reusesti, se considera ca ai pierdut jocul si va trebui sa o iei de la inceput.

O sa iti ia ceva vreme pana cand prinzi toate regulile si inveti fiecare truc care sa te duca spre victorie. Ai rabdare pentru ca e usor. Daca piesele sunt la mai mult de 3 randuri distanta, nu vei putea sa le elimini. Ti se va da acces si la 5 sau 6 indicii pe care le poti folosi cand vrei, insa fiecare iti va scadea ceva mai mult din timp decat daca joci fara ele. Gandeste-te ce piese vei avea nevoie in curand pentru a sti pe care sa le eliberezi in viitorul apropriat. Daca nu mai ai idei, pune o pauza si elibereaza-ti mintea, odihneste-te cateva minute si potirelua jocul mai tarziu. Din pacate nu poti salva jocul iar aceasta inseamna ca de fiecare data cand joci va trebui sa o iei de la inceput.

Este esential sa ai o coordonare foarte buna intre mana si ochi pentru castiga un joc de Mahjong online.Vei vedea ca pe masura ce inaintezi iti vei face un plan de atac si o strategie care se va extinde pana la 3 – 4 miscari in avans si va facilitateaza castigrea jocului. mahjongul este unul dintre cele mai dificile boardgames, si este si in varianta sa online solicitant, si provocator. Tot ce ai de facut pentru a-l incerca si tu este sa intri pe google sa cauti “Mahjong Connect” si vei gasi o multime de site-uri pe care poti juca gratuit, fara sa te inregistrezi sau sa downloadezi nimic. Alege unul si da click pe butonul de play pentru a juca nesticherit cateva zeci de niveluri pline de distractie. Iti pune mintea la contributie si, simultan te stimuleaza sa continui. In curand devii dependent si iti dai seama ca pur si simplu nu vrei sa te mai dezlipesti de calculator.

Post Your Thoughts