Rezistenta la schimbare se reduce in mod normal la un singur lucru: frica. Mai exact, teama de necunoscut. Chiar si cu cat mai multe informatii posibile, exista lucruri pe care nu le putem anticipa si este infricosator.

Nu este vorba doar de schimbarile „negative” de care ne temem, cum ar fi concedierea sau confruntarea cu o criza a sanatatii. Chiar si cele mai incitante schimbari, cele pe care le cautam si ne initiaza, sunt uneori greu de inclinat. Este un rollercoaster al emotiei – fericirea si entuziasmul fata de frica si anxietate.

Am cumparat prima mea casa anul trecut si a fost unul dintre cele mai incitante lucruri pe care le-am facut vreodata. Si cel mai infricosator. Am vrut sa-mi cumpar o casa, am vrut sa ma mut din locul meu curent si am vrut sa-mi decorez in sfarsit casa pe drum. Dar, in acelasi timp, nu am vrut absolut nimic din asta. Nu am vrut nimic sa se schimbe. Apoi, nu trebuia sa trec la una dintre cele mai mari schimbari din viata mea. Imi place noua mea casa si este o imbunatatire atat de mare pe vechiul meu loc. Daca nu s-ar fi intamplat schimbarea, as fi fost mizerabil.

Dar a existat ceva atat de reconfortant in certitudinea celor cunoscuti. Chiar si perspectiva unui lucru mai bun nu era la fel de atragatoare cum ar fi trebuit. Nu este logic. E emotional, iar emotiile complica lucrurile. Si nu intotdeauna in mod evident.

Post Your Thoughts