Modelul lui Scott ofera un cadru pentru aceste conversatii deschise care creeaza incredere. Conceptul ei de candoare radicala este conceput pentru a-i ajuta pe lideri sa atinga echilibrul corect, intre a-si ingriji angajatii ca oameni si a-i provoca sa faca cea mai buna munca. Despre a fi mereu direct, dar nici prea greu, nici prea moale.

Si functioneaza in ambele sensuri. Liderii trebuie sa fie deschisi la feedback, iar membrii echipei trebuie sa simta ca este sigur sa spuna ce au in minte.

Privind in urma la timpul meu in lumea corporatiilor, nu m-am simtit in siguranta sa-mi impartasesc vulnerabilitatile. Acum vad ca aceasta a fost atat o problema interna, cat si o problema externa. Pe plan intern, m-am bazat riguros pe mine in urma unei copilarii instabile; pe plan extern, nu am simtit ca exista multa toleranta pentru slabiciune in industria mass-media de atunci.

O zi cinstita de munca
Mi-am parasit slujba acum 13 ani si lucrurile s-au schimbat de atunci. Conducerea autentica si vulnerabilitatea au devenit cuvinte buzz. Liderii sunt incurajati sa-si aduca intregul sine la munca, sa arate ca sunt fiinte umane, nu doar lucrari umane. Cu vieti personale, puncte forte si puncte slabe, asa cum scrie Scott in cartea sa.

Daca pot face acest lucru, vor fi mai relatabili si mai abordabili, iar cei din jur se vor simti liberi sa aiba conversatii radical sincere. Inclusiv sa fii sincer cu privire la faptul ca nu fac fata volumului lor de munca sau ca se indreapta spre burnout.

Acesta este momentul in care viziunea lui Scott despre o organizatie in care oamenii se simt capabili sa spuna adevarului puterii, sa-si iubeasca munca si sa se iubeasca, devine o posibilitate reala.

Post Your Thoughts