Uneori credem ca am acceptat schimbarea, dar rezistenta poate fi insidioasa. Am experimentat acest lucru atunci cand m-am mutat de lucru, de exemplu. Da, am facut schimbarea fizica la un nou rol, dar am rezistat schimbarii in alte moduri. Am tinut repede la „caile vechi” – lucruri aparent inconsecvente care au facut viata mai dificila decat trebuia sa fie.

Exemplele includ revolta impotriva unor proceduri noi, necunoscute. In acel moment m-am gandit ca o fac pentru ca „vechea cale” nu a fost  buna. Dar acum imi dau seama ca am rezista foarte subtil schimbarii mele in circumstante.

Rezistenta la schimbare ridica, de asemenea, capul urat atunci cand asteptarile nu sunt indeplinite. Ca un exemplu prost, am iesit recent la cina cu prietenii. Mi-am ales masa si, la comanda, mi sa spus ca nu era disponibila. M-a aruncat complet. Ma asteptam la o masa. Nu a fost o schimbare neasteptata. In cele din urma, am comandat altceva si am continuat viata. Dar pentru un moment scurt, schimbarea mi-a batut echilibrul.

Schimabrile acestea din viata vin ca partea a lucrurilor marunte. Nu trebuie sa se intample o tragedie pentru a se putea numi schimbare deoarece si lucrurile marunte de multe ori ne dezarmeaza si ne lasa fara vlaga. Dra viata are modul ei de a ne arata ca lucrurile merg indiferent de proportia schimbarilor si ca acest curs al vietii are modul lui de a reveni pe un fagas bun

Post Your Thoughts