FOMO ne afecteaza si la locul de munca. S-ar putea sa simti ca nu-ti poti permite sa ratezi nicio ocazie de a te intinde sau de a pune abilitatile in centrul atentiei. Dar nu poti – si nu ar trebui – sa spui da la toate. Este epuizant si nu veti fi cel mai bun sau cel mai productiv daca o faceti. FOMO ne fura timpul si energia noastra, ne bate de la capat si ne lasa ametiti si derutati.

Din fericire, exista un remediu. JOMO este opusul FOMO – este bucuria de a lipsi. Este vorba despre constientizarea de sine si intelegerea a ceea ce aveti nevoie cu adevarat si de ce. Stabilirea propriilor standarde si prioritati va permite sa aveti mai multa grija de dvs. Si atunci cand alegi sa ignori cu totul JOMO -ul, poti sa te concentrezi asupra imaginii mai mari si sa faci pasi realisti spre obiectivele tale cele mai importante.

Asa ca, uitati sa luati parte la ceva doar pentru ca sunt altii si nu lasati prietenii sa va vinovateasca. In schimb, ia-ti ceva timp pentru auto-reflectie si auto-descoperire. In acest fel, veti afla ce va indeplineste cu adevarat si va va oferi un sentiment autentic de scop si conexiune.

Incurajeaza-i si pe altii sa isi gaseasca JOMO-ul. Aratati-le cum sa va intrerupeti in graba si cum sa gestionati presiunile cu care se confrunta. Ajuta-i sa se concentreze si sa evite multitasking-ul.

Post Your Thoughts