Asadar, esti interesat de albirea dintilor – dar stii ce intrebari ar trebui sa adresezi? O multime de oameni au succes cu tratamente de albire la stomatolog sau la domiciliu, folosind o periuta electrica profesionala, dar este important sa intelegeti ce implica aceste tratamente inainte de a le implementa. Trebuie sa discutati intotdeauna cu dentistul inainte de a utiliza orice produs de albire a dintilor (chiar si pe cele care nu sunt pe cont propriu). Daca va ganditi la albirea dintilor sub orice forma, iata cateva dintre intrebarile pe care ar trebui sa le adresati medicului dentist pentru a va ajuta sa decideti daca este alegerea potrivita pentru dumneavoastra:

Ce cauzeaza decolorarea dintelui?

Medicul dentist va va ajuta sa intelegeti cauza decolorarii si daca un tratament de albire sau periajul cu o periuta de dinti electrica este cel mai bun mod de abordare decolorarii. De exemplu, albirea dintilor nu functioneaza la fel pentru toate tipurile de pete. Daca dintii au fost decolorati prin bauturi, tutun sau medicamente, medicul dentist ar putea recomanda evitarea acestora pentru a mentine rezultatele tratamentului de albire.

Este acest tratament albire sigur?

Albirea dintilor este un tratament neinvaziv care nu implica interventii chirurgicale, dar pot exista riscuri daca instructiunile si regulamentele nu sunt respectate. Produsele de albire dintilor comercializate nu trebuie sa contina mai mult de 6% peroxid de hidrogen sau 18% peroxid de carbamida, deoarece concentratiile mai mari pot prezenta un risc de arsuri chimice. Produsele cu rezistenta mai mare pot fi utilizate numai de catre un medic dentist avizat. De aceea, pentru a evita toate aceste riscuri, este bine sa integrati periajul cu o periuta de dinti electrica in rutina zilnica de ingrijire orala. Capetele de periere curata pe deplin dintii si spatiile interdentare, inlaturand cu pana la 99.9% din placa bacteriana.

Care sunt riscurile sau efectele secundare?

Daca tratamentul de albire nu este efectuat corect, puteti risca vatamari. Daca agentul de albire vine in contact cu gingiile sau alte tesuturi moi, este posibil sa existe riscul de arsuri chimice. De aceea este important sa consultati cel putin un profesionist dentar despre orice produs de albire inainte de a-l utiliza. Unii oameni considera ca dintii si gingiile lor se simt mai sensibili pentru cateva zile dupa albirea dintilor. Medicul dentist va poate sfatui cu privire la posibile efecte secundare si la ce sa va asteptati. In general, este bine ca femeile insarcinate si proaspetele mamici sa evite albirea dintilor – substantele chimice din tratament pot intra in placenta si laptele matern.

Cat dureaza tratamentul?

In cele mai multe cazuri, albirea dintilor poate dura de la sase luni pana la doi ani. Exista sanse mai mari ca dintii sa ramana mai albi pentru mai mult timp daca evitati fumatul si alimente colorate sau bauturi cum ar fi ceai, cafea si sfecla rosie. In schimb, cu o periuta de dinti electrica veti obtine rezultate vizibile chiar si din prima zi de utilizare, intrucat aceasta este capabila sa inlature petele de suprafata.

Va functiona aceasta procedura daca am o coroana sau port aparat dentar?

Albirea dintilor lucreaza in mod special pe smaltul dintelui. Nu modifica culoarea coroanelor sau plombelor, desi pot ridica petele de pe suprafetele lor. Daca aveti restaurari dentare cum ar fi coroane, probabil ca acestea ar fi fost potrivite cu culoarea naturala a dintilor.  Medicul dentist va va recomanda in mod normal sa asteptati pana cand veti termina tratamentul ortodontic pentru a avea o procedura de albire a dintilor. Dar daca nu doriti sa asteptati, trebuie sa stiti ca albirea poate fi mai dificila si poate produce rezultate mai putin uniforme. In schimb, daca alegeti sa va periati dintii zilnic cu o periuta de dinti electrica, va puteti bucura de rezultate mult mai eficiente, precum si de o gura mai sanatoasa si mai curata.

Post Your Thoughts