Intr- un sondaj publicat pe LinkedIn , 68% dintre respondenti au spus ca lucreaza ore mai lungi acum, dupa ce s-au mutat la munca de acasa. Doar 9% au spus ca lucreaza ore mai scurte.

Lucrul cu ore mai lungi nu este un fenomen limitat la anumite profesii, date demografice sau locatii. Este o preocupare globala cu consecinte periculoase.

Potrivit unui nou studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii , programul lung de lucru este responsabil pentru sute de mii de decese in fiecare an. Studiul avertizeaza ca „… lucrul cu 55 sau mai multe ore pe saptamana este asociat cu un risc estimat cu 35% mai mare de accident vascular cerebral si cu un risc cu 17% mai mare de a muri din cauza bolii ischemice de inima, comparativ cu munca de 35-40 de ore pe saptamana”.

Aceste cifre sunt terifiante. Si, din moment ce pandemia a modificat modul in care multi oameni lucreaza pe tot globul, toate aceste cifre vor continua sa creasca.

Pentru multe companii, COVID-19 a insemnat o mutare de la locuri de munca la birou la angajatii care lucreaza la distanta de acasa . Multi angajatori si-au redus forta de munca pentru a economisi bani, ceea ce a pus mai multa presiune pe cei ramasi. Adaugati educatie la domiciliu, ingrijirea prietenilor sau familiei vulnerabile si jonglerie cu alte distrageri, cum ar fi animalele de companie, si nu este surprinzator faptul ca multi oameni lucreaza ore mai lungi decat atunci cand erau la birou – punandu-si potential sanatatea in pericol.

Post Your Thoughts