Grupul principal de prieteni si cu mine ne intoarcem in jur de 20 de ani si, destul de rezonabil, ne-a placut sa ne gandim ca ne cunoastem. Pe dos. Totusi, recent, am descoperit adevarul groaznic …

Ne-am intalnit la scoala elementara, am crescut impreuna si am impartasit o identitate puternica ca parte a comunitatii asiatice din orasul nostru. In cele din urma, am facut-o cu totii de la adolescenti excitati la barbati tineri mai maturi. Si, cumva, am reusit sa ramanem aproape – in ciuda diverselor noastre loialitati sportive!

Si, pana in urma cu cateva luni, conversatia noastra s-a indepartat mai rar de cele mai noi scoruri de fotbal si de „chat-ul clasic”.

Asta a fost in ciuda faptului ca de-a lungul deceniilor, unii dintre noi s-au indepartat. Unii s-au casatorit si au inceput familii. Unii dintre noi si-am infiintat propriile afaceri. Dar conversatiile noastre nu au evoluat niciodata odata cu noi.

Masculinitate toxica, niciun prieten cu barbatii

Nu am abordat niciodata nimic important care se intampla in viata noastra. Cu siguranta nu am atins niciodata emotii reale. Toate acestea s-au schimbat in ultimul an, cand unul dintre grupuri a suferit o perioada foarte dureroasa, pe care nu s-a simtit in stare sa o impartaseasca. In loc sa se deschida spre noi, si-a periat durerea sub covor.

Cu totii i-am spus ca suntem acolo pentru el si l-am incurajat sa vorbeasca despre cum se simte. A pierdut pe cineva de curand si m-am gandit ca vorbirea ii va fi mai usoara. El, totusi, era hotarat sa taca si sa continue. Singur.

Acesta a fost un adevarat deschizator de ochi pentru grup. Cum ar putea cineva cu care ne-am impartasit atat de mult din viata noastra sa nu poata vorbi cu noi cand a avut nevoie de noi cel mai mult?

Acest lucru ne-a facut sa vedem adevarul: ca am fost conditionati ca „baieti” sa nu vorbim despre temerile, durerile sau necazurile noastre. Ne-am dat seama repede ca este o abordare care nu ne facea niciun bine. Tocmai de aceea am decis sa ne adresam.

Am vrut sa incepem sa discutam toate acele subiecte la care nu am mai indraznit pana acum. Am dorit sa aflam cum am putea evita capcana „masculinitatii toxice” in viitor – mai ales credinta ca nu ar trebui sa solicitam niciodata ajutor.

Post Your Thoughts