Poate fi exasperant cand incerci sa comunici cu cineva, dar stii ca ceea ce spui intra pe o ureche si iese pe cealalta.

S-ar putea sa va oferiti sfaturi sau sa dati instructiuni cu privire la indeplinirea unei sarcini, dar cealalta persoana si-a facut deja planurile sau crede ca drumul sau este cel mai bun mod si nu va avea alte puncte de vedere. Cand se intampla acest lucru, puteti fie sa va aruncati mainile in aer si sa va indepartati, fie sa aveti rabdare si sa va depuneti efortul pentru a va asigura ca in cele din urma va va transmite mesajul tare si clar.

Exista ocazii in care puteti aproape sa iertati obscenitatea deliberata a ascultatorului sau auzul „selectiv”. Nu-mi vine sa cred ca exista un parinte care sa nu spuna cuvintele „Esti sigur ca vrei sa faci asta? Ati incercat sa faceti asta in felul acesta …? „, Pe masura ce privesc copilul lor, ignorand consecintele negative oribile ale unei intreprinderi nepotrivite.

Imi amintesc ca la 16 ani si am respins cu incredere opinia tatalui meu ca exista modalitati mai putin periculoase de a curata lantul motocicletei mele decat de a tine o carpa cu ulei in jurul ei cu o mana in timp ce elibereaza ambreiajul cu cealalta. S-a intamplat  la o scurta perioada ceea ce tata mi-a zis, mana mea a fost tarata spre dintii pinionului si constientizarea ca batranul avea un punct!

La locul de munca, totusi, motivele pe care oamenii nu le asculta sau nu le pot asculta nu pot fi explicate de increderea nereusita a tinerilor. In schimb, aceasta poate fi atribuita unor lucruri precum aroganta, mandria, defensivitatea sau lipsa de a accepta greselile.

Post Your Thoughts