Nu te bucura de castig!

Pe de alta parte, prietenii tai pot sustine foarte mult succesul tau recent, ascunzandu-si sentimentele reale. Ar putea fi gelosi, furiosisau tristi ca nu progreseaza in acelasi fel. Deci, aveti grija sa nu va laudati. Este o linie slaba intre mandrie si aroganta, si prin depasirea marcajului, riscati sa va izolati de o retea de sprijin vitala.

Data viitoare cand doriti sa va laudati despre castigul dvs. la sfarsitul anului, salariul sanatos sau noul birou, luati in considerare publicul. Poate ca prietenii tai au pierdut o promovare, sau reduceri de buget au insemnat ca nu au primit bonusul pe care il asteptau. Doar pentru ca ai o cariera care se afla pe o traiectorie ascendenta, nu inseamna ca este cazul tuturor.

Investiti in relatii

Poate ca un pas inainte in cariera ta a insemnat ca nu-ti petreci prea mult timp cu prietenii ca de obicei. Daca ati schimbat departamentul sau v-ati mutat la un nou birou, acordati timp pentru a ramane in contact cu vechile persoane de contact. Sansele sunt, in construirea succesului dvs., ati construit relatii puternice de-a lungul drumului. Nu lasati munca asidua sa se risipeasca prin pierderea contactului.

Succesul suplimentar depinde atat de mult de compania pe care o pastrezi ca si de munca ta. Intr-un articol pentru Forbes, consultantul  pentru afaceri, Serenity Gibbons, sustine ca pastrarea prietenilor tai te poate ajuta sa progresezi, deoarece ofera motivatie, sprijin si perspectiva. Si niciodata nu stii ca succesul prietenilor tai poate fi chiar la colt. Mentinerea lor ca aliati ar putea beneficia de cariera ta pe termen lung.

Se pare ca este singur in varf – chiar si Steve Jobs a crezut asa. Este de natura umana sa vrei sa apartii, dar obtinerea succesului te poate desparti de pachet. Nu trebuie sa fie asa. Daca sunteti dispus sa depuneti efortul de a pastra relatiile care  insemna cel mai mult, este cu totul posibil sa castigati la locul de munca si sa va pastrati si prietenii.

Post Your Thoughts