Faceti intotdeauna ceea ce spuneti ca veti face? Si actionati intotdeauna in conformitate cu valorile dvs.? Iti proiectezi brandul personal in fiecare zi, iar demonstrarea increderii este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru cariera ta.

Cu totii cunoastem pe cineva cu care ne temem sa impartasim un proiect si care nu ne va da niciodata un raspuns corect. Am lucrat odata cu o fata numita Rachel. I-am cerut sa faca ceva de cinci ori inainte de a renunta si de a face singur. Rachel a ratat orice ocazie pentru a-si dovedi potentialul.

La locul de munca suntem aproape intotdeauna parte dintr-o echipa si avem reputatia altor oameni in mainile noastre, precum si a noastra. Un manager cu care am lucrat niciodata nu  trimitea la timp. Am auzit intotdeauna, „Da, minunat, o sa va iau asta maine!”

Inima mea s-ar scufunda, stiind ca nu se va intampla niciodata. M-as gandi la e-mailul pe care l-as primi in mod inevitabil de la client, presupunand ca intarzierea a fost din cauza mea mine. „Imi afecteaza reputatia si cariera, dar nu este niciodata vina mea”, i-am spus unui coleg, cu lacrimi in ochi.

Daca esti de incredere si cinstit, indiferent de circumstante, devii o resursa valoroasa pentru orice companie. O sa faca minuni si pentru reputatia ta.

Cand increderea este rupta

Increderea poate dura ani de zile pentru a fi construita, dar doar cateva momente pentru a se prabusi.

Atunci cand increderea este rupta, ne putem inchide pe noi insine, potrivim furia si putem pierde empatia cu persoana responsabila. Intr-un cadru personal, s-ar putea sa va puteti taia legaturile cu ei. Dar, la locul de munca, s-ar putea sa fii nevoit sa vezi, sa lucrezi si sa te bazezi pe acea persoana in fiecare zi.

Si nu ne putem inchide de lume in general. Multitudinea de informatii pe care o impartasim in fiecare zi si modul in care o impartasim au facut ca stirile false sa fie o amenintare pentru sanatatea noastra mentala, pentru sentimentul nostru de bunastare si pentru coeziunea sociala. Ne face neincrezatori in mod inerent, zdrobind curiozitatea noastra si afectand dorinta noastra de a invata.

Post Your Thoughts