Stau aici cu foaia asta alba in fata chinuidu-ma sa scot doua cuvinte ca sa iti pot vorbi… si nu pot . Cum sa nu fiu eu cel prost daca , de fiecare data cand as vrea sa iti vorbesc ma opresc pur si simplu , vorbele refuzand sa iasa.

Si uite ca eu aleg mereu calea asta de mijloc  desi sunt sigur ca nici macar nu o sa-mi fac curajul sa-ti trimit scrisoarea  . De unde atata curaj la un vierme ?

 Ce sa iti zic sa nu fii auzit deja ? Sunt sigur , ti s-a mai spus cat esti de frumoasa, altii ti-au mangaiat parul sau probabil s-au pierdut in ochii tai negri. Si eu ? Eu la ce pot sa sper ?

Da, sigur , as putea sa iti spun cate in luna si in stele sa incerc sa te cuceresc prin cine stie ce vorbe mestesugite .. nu spun ca nu am incercat asta , am langa mine volume intregi de poezii din care as putea sa fur cateva ideii . Dar ce rost au toate astea cand nu ti le pot spune in fata ? As vrea sa am acest curaj si maine cand ne vom vedea . Binenteles , ne vom saluta ca doi buni prieteni , vom discuta despre cine stie ce prostii marunte , eu iti voi spune o gluma sau o intamplare hazlie iar tu vei rade . Apoi ne vom desparti , fiecare in drumul lui. Eu voi cobora in statia mea , iar tu iti vei continua drumul . Si seara ne vom intalni din nou , in acelasi autobuz care ne va purta inspre casele noastre.

Nici acum nu stiu cum de am fost in stare sa iti vorbesc in seara aia, desi daca ma gandesc mai bine , la mijloc a fost si controlorul ala . Poate ca aia a fost ziua mea norocoasa sau poate ca a fost ziua ta … Insa de cand mi-ai zambit atunci am simtit ceva …. mai cald decat soarele .

Imi recitesc prostiile debitate in ultimele randuri si nu pot sa nu ma opresc si sa rad de mine . E clar , nu voi expedia scrisoarea asta niciodata. Mai bine m-as opri acum si as rupe-o … caci cine are nevoie de un visator ca mine ?  Un tip care desi nu stie mai nimic despre tine , continua sa isi faca tot felul de imagini dulci care probabil mai devreme sau mai tarziu , cand se va trezi la realitate , vor durea atat de tare incat …

Ce as putea sa-ti spun… tu esti perfecta iar eu nu . Tu ai aparut de undeva din spuma unei mari intocmai ca o zeita din mitologia , eu sunt o hidosenie . Pentru mine esti inger , iar eu … eu sunt un tip cu prea multi demoni.

 Maine totul va decurge normal , ne vom intalni din nou in autobuz , ca in fiecare zi .

Post Your Thoughts