In prezent, oamenii foloseste accesul la internet oriunde, pentru orice. De altfel, este desul de greu sa intri intr-o incapere si sa nu gasesti niciun dispozitiv care sa aiba conexiune la internet. Potrivit estimarilor, in urmatorul deceniu vor fi conectate peste 80 de miliarde de dispozitive, in comparatie de 20 de miliarde, cate erau cu un an in urma.

In aceasta categorie putem introduce inclusiv un termostat SENZ WIFI profesional sau sistemele de automatizare a locuintelor, ce folosesc conexiune wireless. Termostatele sunt cele care ajuta consumatorii sa ajusteze temperatura din locuinta lor, indiferent de locatia in care se afla in momentul respectiv, doar cu ajutorul telefonului sau tabletei. Multe dintre aceste dispozitive au si abilitatea de a raporta consumul de energie si de a alerta utilizatorul in cazul in care au loc actualizari.

Multe dintre aceste sisteme inteligente tip termostat pot fi integrate cu sistemul de incalzire prin pardoseala, avand capacitatea de a controla caldura din pardoseala. Kit-ul de instalare este disponibil in varianta 120 si 240 de Volti, cu sau fara senzori de podea.

Ideea de incalzire a locuintei s-a schimbat de-a lungul timpului, astfel ca, in 2011, milioane de persoane au adoptat aceasta idee chiar in casele lor. Aceasta metoda contribuie la stabilirea unor economii considerabile, pentru ca il ajuta pe proprietar sa economiseasca un procent de aproximativ 2% la factura pentru caldura.

Termostatele inteligente reprezinta o categorie noua de accesorii, care ofera confort si exceleaza din perspectiva managementului de calitate. Pe langa faptul ca economisesc timp si bani, ele cresc si eficienta intregului proces de incalzire. Un dispozitiv traditional furnizeaza informatii exclusiv despre temperatura din locuinta, la momentul respectiv. Cele inteligente folosesc informatii suplimentare, urmaresc istoricul, ofera informatii in timp real in legatura cu energia consumata si prezinta costuri mult mai mici.

Termostat pentru temperatura

Avantaje

Din momentul aparitiei pe piata a acestor dispozitive, a fost descoperita o serie extinsa de avantaje ce au crescut direct proportional cu evolutia tehnologiei. Inainte de a cantari avantajele si dezavantajele unui astfel de termostat, este bine ca, mai intai, sa cunoastem cateva aspecte esentiale: casele cu aer conditionat s-ar putea sa aiba nevoie de setari suplimentare si compatibilitate intre dispozitive, amplasare si tip de instalare.

Setari multiple – aceste dispozitive au foarte multe programe, astfel ca termostatul poate fi pornit atat pe caldura, cat si pe aer conditionat, in ritmul in care ne dorim noi.

Salveaza energie – cand sunt programate si folosite corespunzator, termostatele inteligente salveaza spatiu si consuma mult mai putina energie. Salvarea energiei inseamna eliminarea emisiilor de carbon.

Ofera date – sau informatii in legatura cu diversele functii care trebuie indeplinite si actiuni de mentenanta.

In cazul in care sunteti toata ziua acasa sau este in permanenta cineva acasa, nu se pune problema sa nu aveti nevoie de un astfel de dispozitiv. Chiar daca, in mod normal, veti putea realiza acest lucru manual, ganditi-va la momentele exceptionale, cand pur si simplu nu ramane nimeni acasa.

Compatibilitate – unitatea de incalzire si/ sau de racire trebuie sa fie compatibila cu sistemul de termostat inteligent pe care il folositi.

Costuri – un termostat inteligent este, in mod normal, mai costisitor decat unul manual, insa investitia va fi recuperata rapid, iar performantele unui sistem manual nu se compara cu cele ale unuia smart, dotat cu functii multiple.

Programare complexa – sistemul software sau display-ul touchscreen sunt sisteme complexe, care vor asigura securitatea utilizatorului. In felul acesta, va puteti asigura de faptul ca nimeni altcineva nu incearca sa modifice setarile.

Post Your Thoughts