Desigur, exista lucruri bune in ceea ce priveste lucrul de acasa – nu in ultimul rand reducerea timpului petrecut naveta si oportunitatile de „timp de concentrare” mai mare. Pentru mine, la fel ca multi, munca la distanta a fost norma de peste un an, iar echilibrul meu intre viata profesionala si viata personala s-a schimbat pozitiv ca urmare.

Mi-am parasit locul de munca anterior la sfarsitul lunii martie 2020, exact in momentul in care Marea Britanie intra in primul sau blocaj. Pe atunci, saptamana mea tipica parea standard pentru oricine lucreaza in profesia mea de marketing. Ma deplasam in oras, ma asezam la biroul meu intr-un mic birou timp de opt ore pe zi (ocazional alergam la cafeneaua locala pentru a lua masa de pranz, pe care o mancam la biroul meu), si apoi calatoream acasa pentru a se potrivi intr-un sesiune de sala si cina inainte de culcare. De cateva ori pe luna mergeam cu masina in toata tara pentru intalniri si evenimente de echipa pe tot parcursul zilei, cazand in hoteluri peste noapte. Nu suna prea rau, nu-i asa?

Cand am inceput sa lucrez la Mind Tools, lucrul la distanta era deja in vigoare ca rezultat al COVID. Am jurat sa nu las obiceiurile proaste sa se strecoare in noul meu loc de munca, asa ca m-am asigurat ca fac pauze de pe ecran – mergand la o plimbare de-a lungul falezei sau luand pranzul cu sora mea care era acasa pe furlough. Stiam parametrii zilei mele de lucru si m-am lipit de ei, asigurandu-ma ca orice joburi neterminate au devenit o prioritate in ziua urmatoare, mai degraba decat sa lucrez tarziu pentru a le finaliza.

Avanseaza rapid un an. Ca urmare a ascultarii angajatilor sai, compania noastra a trecut acum la o politica flexibila de lucru, ceea ce inseamna ca putem lucra „oricand, oriunde”. Am citit carti precum „The Four-Hour Work Week”, de Timothy Ferriss si „Atomic Habits”, de James Clear, asa ca acest anunt mi-a fost muzica!

Initial, mi-am flexat orele, luand un pic de timp suplimentar la pranz pentru a alerga mai mult – permitandu-mi sa profit la maximum de lumina zilei, mai degraba decat sa alerg in intuneric dupa munca.

Post Your Thoughts