Ideea de instalare a unei plite incorporabile poate fi intimidanta, majoritatea dintre noi aelgem sa apelam la un specialist pentru acest lucru, insa daca luam in considerare instalarea acesteia acasa, atunci trebuie sa stim mai multe lucruri despre acest electrocasnic. La urma urmei, aveti de-a face cu electricitate sau gaz in timp ce manipulati un aparat costisitor. Vestea buna este ca niciunul dintre pasii individuali de instalare a unei plite nu este deosebit de dificil. Trebuie doar sa le faceti cu atentie si in ordine de la inceput pana la sfarsit.

Daca deja detineti o plita incorporabila si doriti sa o schimbati, atunci trebuie sa scoatet mai intai vechea plita. Primul pas consta in oprirea alimentarii acesteia de la sursele de electricitate sau gaz, in functie de modelul detinut. Puteti utiliza un tester de circuit pentru a verifica daca aceasta mai este conectata sau nu la vreo sursa de energie. Amintiti-va cum a fost conectata vechea plita, deoarece, cel mai robabil noul model presupune parcurgerea aceluiasi proces de instalare. O mana de ajutor este mereu bine venita, mai ales cand trebuie sa o ridicati din locul unde este instalata.

Asigurati-va ca plita aleasa se incadreaza in locul celei vechi. Trebuie sa masurati unghiurile, astfel incat sa nu intaminati probleme. Instructiunile va vor ajuta pentru a instalata plita corespunzator. Nu intotdeauna modelul ales poate fi instalat de catre noi, daca am ales ceva mai coplicat, atunci, inainte de inceperea procesului d einstalare, este bine sa citim cu atentie ce presupune instalarea acesteia, iar daca cerintele ne depasesc, este bine sa apelam la un profesionist in domeniu.

In cazul in care noua plita nu se incadreaza, atunci va trebui sa modificati orificiul in care aceasta va fi asezata. Masura cu atentie, astfel incat sa nu fie nevoie sa modificati de mai multe ori. Cel mai important este legatura pana la sursa de energie. Furtunul de conectare sau cablul trebuie sa fie cat mai lejer si sa nu incomodeze atunci cand gaiti. Cel mai bine ar fi ca acestea sa fie inserate in mobila de bucatarie, evitand aspectul neplacut al acestora.

Plita incorporabila vine la pachet cu arzatoare detasabile sau componente pe care trebuie sa le instalati dupa ce veti finaliza cu plita. In general, litele au un sistem de fixare pe blatul bucatarie, astfel incat acestea sa nu fie instabile in momentul in care veti gatii. Cititi cu atentie manualul de instructiuni al modelului cumparat pentru a proceda cat mai bine.

Ultimul pas in instalarea unei plite este cel de conectare la sursa de alimentare. Aceasta trebuie sa fie oprita in momentul in care conectati plita pentru a preveni eventualele accidente. Firele trebuie sa fie conectate corespunzator, asa cum se mentioneaza in instructiuni. Cu toate acestea, daca vi se pare un proces destul de complicat, iar cunostintele despre instalarea unei lite sunt destul de mici, atunci, apelati la o echipa profesionista in domeniu pentru a avea rezultatele asteptate.

 

Post Your Thoughts