Este posibil ca in prezent sa ai colegi la locul de munca apartinand generatiilor diferite.

Definitiile variaza, insa aceste generatii au fost impartite in urmatorul mod: “Traditionalistii” sau “Generatia Silentioasa” ( intre 1930 si 1945), “Baby Boomers” (aproximativ 1945-1964)”, “Generatia X” (1965-1980), Generatia Y sau “Millenials” (1980-1995) si cei mai noi “copii” de la locul de munca, generatia Z ( cei nascuti dupa 1995).

Potrivit unor rapoarte de presa, aceasta gama de grupuri de varsta diferite transforma locul de munca modern intr-un camp minat de neintelegeri, frustrari si conflicte. Dar este acest lucru adevarat, sau aceasta afirmatie se bazeaza pe acceptarea “lenesa” a anumitor stereotipuri care de fapt nu aduc niciun folos.

Ce credem ca stim despre generatii

            Trebuie sa acceptam si sa reciclam opiniile privind diferentele dintre generatii fara prea multa critica-mai ales atunci cand acestea intaresc propriile noastre prejudecati impotriva grupurilor din care nu facem parte.

De exemplu, daca apartii generatiei Y, ai putea fi obisnuit sa auzi povestiri despre Baby Boomers ambitiosi care se concentreaza pe Ego si care nu se ingrijoreaza prea mult in legatura cu feedback-ul. Sau, daca esti un Baby Boomer, poti sa intelegi maniera in care generatia X nu accepta orele de lucru stricte.

Post Your Thoughts