Cine nu-l ştie pe actorul din Twilight? Până şi bunicuţele de la ţară sunt înnebunite după Robert Pattinson, acest sexy-gay albinos care a băgat frica în Zburătorul lui Heliade-Rădulescu şi în Luceafărul lui Eminescu.

S-a dus vremea, fraţilor, când copilele visau, pe pervazurile geamurilor din cartier, prinţi pe cai albi şi luceferi care să le spună cât e ele dă frumoase. Să se îndrăgostească subit de cel care zguduie singurătatea mărilor albastre, de cel care numără, plictisit, catarg după catarg, de cel care urcă agale şi obosit infinitele trepte ale castelului negru din vârful stâncii, cu sabia la brâu. Ehe, boemie.

Acum e vremea lui Robert. Era lui Robert. Ştiţi de ce? Pentru că ăsta are o faţă de se îndrăgostesc, deopotrivă, şi fetele şi băieţii de el. Ăsta e polivalent, multi-îndrăgostibil, multi-pasionabil, multimedia, all-in-one. Ăsta serveşte ca obiect de studiu in love pentru tătă lumea. Fără rezerve şi back-upuri. Ăsta e şi pentru eleve, şi pentru studente, şi pentru elevi, şi pentru studenţi, şi pentru profesori şi profesoare sătule de fundurile de borcan ale colegului care şi le imaginează kinky, şi pentru comunităţile gay din Italia, dar şi pentru societăţile Lesbos din Ţările de Jos.

Cred ca foarte curând un poet gay o să-i dedice un poem în rimă îmbrăţişată, care o să înlocuiască progresiv Luceafărul lui Eminovici  din cărţile de română.  E demodat, domne, pentru era lui Robert, e ieşit din uz. Să-mi zică mie cineva că pupilele de clasa a IX-a nu şi-l imaginează deja pe Pattinson în locul zburătorului cu pletele în vânt, aşa că ce rost mai are studiul fără obect? Luceafărul e sus pe cer, Cătălin… pardon, Robert, e jos acilea, pă holiud şi ţi-l aduci în cameră cu un torrent bun de la axxo.

Haideţi să facem reformă în învăţământ, că şi aşa e scandal mare cu diplomele de la Spiru Haret, cu licenţele de la Spiru Haret, cu studenţii de la Spiru Haret şi cu fantastica zbiră de Andronescu. E la modă.

Post Your Thoughts