Lasa-ma sa fiu sincer cu tine: nu spun intotdeauna adevarul. Nu mint in mod flagrant si nu camuflez lucrurile la fel de mult ca in anii tineri. Nu este radical, dar pot omite unele fapte sau o fusta in jurul lor.

Asa ca am stiut, de indata ce am citit titlul, ca opera lui Kim Scott, „ Candor radical ”, ma va obliga sa arunc o privire lunga si dura asupra relatiei mele cu adevarul. Modelul lui Scott trece o linie intre ceea ce ea numeste Agresiune Obositoare si Empatie Ruinous.

A fi complet cinstit suna ca o propunere simpla. Dar este natura umana sa evalueze cum va ateriza intregul adevar inainte de a indrazni sa-l rosteasca. Inainte de a deschide gura, pot sa intreb: „Este sigur sa spun adevarul? Ce daca enervez sau supar pe cineva? Daca imi pierd respectul ascultatorului sau, mai rau, imi pierd slujba? ” Pe scurt, ce se intampla daca nu obtin ceea ce vreau?

Pe ascunderea la nimic
Luati cea mai simpla si probabil cea mai frecventa intrebare pe care ni se adreseaza „Cum esti?” Uneori, intrebatorul chiar vrea sa stie daca avem o stare buna de sanatate. Alteori, persoana doar sparge gheata inainte de a trece la subiectul real al conversatiei.

Post Your Thoughts