Accidentele se intampla. Destinul , soarta, karma , divinitatea… au o gramada de motive pe care poti da vina.

Portiunea de drum era una dintre cele mai periculoase din zona. Cel putin atunci cand se conducea cu neatentie . De cele mai multe ori insa se conducea in felul asta si  accidentele nu intarziau sa apara. Era o panta destul de abrupta , plus liziera de salcami care isi coborau crengile atat de aproape de partile drumului. Era o reteta spre dezastru caci cel care venea de sus nu il putea zari pe cel de jos prea bine si invers. Nu e de mirare ca s-a intamplat ce s-a intamplat.  Roger spune ca nu a avut cum sa o vada pe Kyra alergand. Se grabea , e adevarat, poate ca mergea cu o viteza putin mai mare decat cea indicata si asta e adevarat. Avea pofta de o tigara si nu gasise decat una singura in pachetul din buzunarul camasii. A incercat sa o ia, cu ochii la drum insa cumva aceasta a cazut pe podeaua masinii. A crezut ca are suficient timp ca sa o apuce de jos . Apoi a simtit lovitura si si-a spus ca a lovit un caine sau un cerb mai mic . Pana ce nu a zarit in oglinda retrovizoare femeia din praf.  A sunat imediat la ambulanta si pana sa vina, a coborat din masina sa vada daca ea mai traieste , cat de grav a fost.  Cand a recunoscut-o pe Kyra dupa fotografiile de pe spatele cartilor a zambit , cumva incurcat , speriat ca a intalnit-o tocmai acum si asa.  Intelegea ce s-a petrecut. Stia ca a fost din vina lui asa ca a acceptat orice pedeapsa data de catre judecator. Suspendarea permisului , plata daunelor si inchisoare cu suspendare 1 an de zile.

****

Kyra nu a putut sa creada ce i s-a spus pe patul de spital . Mai ales ca doctorul i-a spus ca a pierdut si copilul. “Ce copil?” intrebase ea speriata. Copilul pe care urma sa il aiba peste 8 luni. Ea a avut totusi noroc , chiar daca a avut traumatisme grave , probabil ca nu se va alege decat cu un picior care sa o supere in vreme de ploaie . “Si copilul ?” … ” A fost un avort spontan”.

A citit si ea tot ce s-a petrecut la procesul lui Roger. Cine ar fi stiut ca tocmai el … Intre ei fusese ceva . El era un jurnalist local atunci cand ea publicase primul roman. El ii facu o recenzie. El o criticase la sange spunand ca ea nu e demna sa intre in tagma scriitorilor. Ce putea el sti ? Un biet scarta- scarta pe hartie ? Au urmat niste replici dure prin scrisori adresate ziarului pana cand Roger a fost concediat. Nu a mai stiut nimic de el pana acum. ” Un accident spune ? Nu a fost atent ? Mi-a omorat copilul din mine ! Aproape ca m-a omorat pe mine ! Si ei il lasa sa scape atat de usor ?  NU a fost accident ! NU NU NU NU ! A vrut sa ma omoare, sunt sigura de asta, m-a urat  de atunci … Si totusi copilul meu  …” a plans cu mintile ravasite in ziua verdictului. Si atunci a facut o promisiune ca il va face sa plateasca.

Post Your Thoughts