Intr-un post interesant pe blogul Yahoo Search aflu ca s-a implementat o solutie Open Source chiar in inima celei mai importante aplicatii Yahoo, si anume Webmap, aplicatia care “tine” siturile pe care Yahoo le rasneste (adica le “crawlereste”). Solutia e Apache si Hadoop, si vine in continuarea unui trend din ce in ce mai clar de re-orientare a Yahoo pe tehnologii low-cost. Open Source nu e, cum ar crede majoritatea, o solutie gratuita, e doar mai ieftina, cu variatii specifice in functie de produsul folosit si solutia care trebuie gasita.

Daca incercam sa facem legatura cu recentele “dansuri” de PR in care Microsoft facea o oferta agresiva de cumparare a Yahoo, realizam ca lucrurile sunt destul de serioase. Pentru ambii playeri. Yahoo mizeaza Open Source (scade, sau incearca sa scada dramatic costurile), iar Microsoft declara ca va continua sa se extinda pe web chiar si fara Yahoo (mie asta imi miroase a niste dealuri cu cativa playeri mai mici, deja semnate de Microsoft sau in curs de semnare).

Love at first (and even last) search nu cred ca va merge intre Microsoft si Yahoo, iar polarizarea Yahoo pe Open Source da un semnal puternic anti-Microsoft, a carui orientare agresiva catre principalul sau competitor Open Source, Linux, e deja folclor.

Post Your Thoughts