Luna august veni cu uscacime si caldura de nesuportat. Orasul traia intr-un cuptor.  Roger avea totusi noroc. Chiar daca dupa atata timp. Din cauza scandalului isi pierdu si locul acela de munca . Si asa nu prea ii placea. Apoi pe Suzie. Si-a vandut casa ca sa plateasca daunele impuse de judecator. Si-a vandut si masina si si-a scos si ultimele economii ca sa poata scapa. A avut noroc cu un fost prieten. Acesta i-a imprumutat o rulota si acum Roger s-a instalat bine mersi langa lac. E un lucru minunat sa stai langa un lac in zilele toride. Si-a gasit si de munca , tot prin prietenul acela.  Scrie horoscopul la un ziar. De fapt il copie din alte publicatii , il modifica putin si apoi semneaza cu un nume din acela care ar trebui sa inspire exotism si misticism.  A ramas fara hartie asa ca trebuie sa se duca pana in centru sa isi cumpere, macar un top si , niste bere si ceva de mancare. S-a cam saturat de pizza. Poate un burger ar fi potrivit la cina . Se suie in masina , porneste si apoi, pentru cateva clipe, aproape ca intra in ritmul melodiei de la radio fara sa bage de seama creatura de pe podea. Se opreste la un semafor si in pauza dintre doua melodii i se pare ca aude ceva jos. Cand vede sarpele nu ezita sa deschida portiera si sa sara in plina strada . O masina care ar fi venit l-ar fi putut lovi. Cel putin ar fi scapat de muscatura sarpelui veninos. ” Dracia naibii… probabil a intrat in masina pe dedesubt ca sa se incalzeasca asta noapte. Ai avut noroc totusi… ” “Mda… nororc. ” ” Auzi, ce s-a mai intamplat cu tipa peste care … ” “Scriitoarea ? Am auzit ca a mai scos o carte… Am incercat sa ma duc la lansare si cand am ajuns in fata ei sa imi cer scuze , pur si simplu am inghetat cand m-a privit. Stii… ca si cum as fi avut o tija de otel , subtire cat un fir de paianjen , trecuta prin inima . ” ” Dar a fost un accident , nu ? “
” Da, desigur… cel mai al dracului accident posibil.”
******
Totul e linistit acum pe malul lacului. Cativa cufundari care mai devreme tipasera speriati de cine niste umbre, acum au tacut. Kyra sta pe malul lacului, ea insasi lac de sudoare. Cine ar fi ghicit ca Roger era atat de greu. Insa cel putin acum si-a indeplinit promisiunea. A asteptat in intunericul padurii pana ce el a sosit acasa. A sperat ca sarpele sa-si faca treaba insa nu a fost asa . Cand vrei sa faci ceva mai bine faci cu mana ta. L-a vazut cum coboara, bause ceva in oras, si apoi strecurandu-se prin spate, l-a lovit in moalele capului cu coada ciocanului. A cazut la pamant. L-a tarat in rulota, l-a pus pe scaun si l-a legat strans cu banda pentru izolari. L-a tintuit acolo , cu strat peste strat  legandu-l ca intr-un corset. Stia ca are tot timpul din lume asa ca nu avea de ce sa se grabeasca. In cele din urma s-a trezit. Cand a vazut-o stand in pragul rulotei si zambind ca un psihopat din filmele acelea cu “Tacerea Mieilor”, ca un Lecter, Roger si-a dat seama de cat de tare s-a imputit situatia. Degeaba a incercat sa se scuze. Kyra nu ii credea niciun cuvant. “Ai vrut sa ma omori , nenorocitule. Ai vrut sa ma calci cu masina, sa imi vezi sangele si creierii imprastiati pe caldaram. Si nu ai reusit decat sa imi omori copilul. Ei bine, tocmai ai zgandarit un cuib de viespi. Si stii ce fac viespile ? Inteapa. ” I-a pus la loc banda pe gura si apoi a inceput sa-l bata cu ciocanul. L-a batut pana ce din trupul lui nu a mai ramas altceva decat o mixtura de carne cruda si fragmente de os. L-a pus intr-un sac de plastic. L-a strans bine si l-a carat pana la malul lacului.  L-a urcat cu greu in mica barcuta si cand a considerat ca e suficient, i-a legat ciocanul greu de 10 kilograme de locul unde ar fi trebuit sa ii fie gatul si i-a dat drumul in apa. S-a reintors si a dat foc rulotei .
Politistul care i-a batut la usa in ziua urmatoare ca sa ii raporteze disparitia lui Roger ( trebuia sa o intereseze, doar se judecasera  si ea era un posibil suspect daca disparitia devenea altceva) a gasit-o pe Kyra scriind. A fost surprinsa cand a auzit asta. Si totusi a promis ajutorul ei . L-a lasat pe politist sa plece cu o carte de vizita a ei in caz ca poate ajuta cu ceva. Apoi s-a reintors la munca ei . A recitit primele randuri ale noii carti : ” Iadul nu e deloc atat de rau precum o femeie furioasa… ” cel putin asta e adevarat.  Vazandul cum plangea, Kyra s-a indoit pentru o clipa de actiunile ei … insa cu timpul stia ca vor disparea.

Post Your Thoughts