Instalarea panourilor fotovoltaice a devenit un obiectiv din ce in ce mai luat in considerare de oamenii din intreaga lume. Aceasta solutie reprezinta o investitie de viitor, spre care se orienteaza tot mai multe persoane.

De ce se merita sa investesti in panouri fotovoltaice?

Pentru ca, pe termen lung, un astfel de panou contribuie la economisirea unei sume impresionabile de bani. Energia alternativa nu costa nimic, astfel ca, desi initial sistemul presupune costuri mai ridicate, in timp el se dovedeste extrem de eficient pentru bugetul oricarui roman. In ultimii ani, pretul instalarii acestor panouri fotovoltaice a scazut cu aproximativ 70%; expertii sugereaza ca instalarea acestui sistem poate creste inclusiv valoarea proprietatii, in cazul in care va ganditi sa o vindeti. De asemenea, ele sunt si foarte rezistente, astfel ca va puteti bucura de beneficiile lor pentru o perioada cat mai lunga de timp.

In cat timp imi recuperez investitia?

Este dificil de estimat cu exactitate momentul in care investitia este recuperata. Aceasta depinde si de marimea sistemului, dar si de pretul cu care acesta a fost achizitionat. In orice caz, bazandu-ne pe un sistem mediu, cu o rata lunara confortabila, ar trebuie sa dureze aproximativ un an sau doi pana cand investitia este recuperata. In cazul in care va ganditi la o afacere cu acest tip de sisteme, specialistii americani ne furnizeaza o perioada de 14 ani pana in momentul in care veti reusi sa faceti profit de pe urma acestor sisteme.

De ce sunt panourile fotovoltaice atat de bune?

Unul dintre principalele motive pentru care reprezinta o investitie buna pe termen lung este acela ca autoritatile locale si nationale incurajeaza constant oamenii sa investeasca in asemenea sisteme, care vor reduce si consumul de electricitate cu aproximativ 50%.

Mituri si reprezentari

Panourile fotovoltaice isi pierd din eficienta in momentul in care afara este foarte cald – in realitate, este ideal ca temperatura sa fie foarte mare, astfel incat apa pentru vase sau pentru spalat sa se incalzeasca cat mai repede. In caz contrar, veti astepta foarte mult pana in momentul in care apa se incalzeste, pentru a o putea folosi pentru uzul casnic.

Este soare de la 8 dimineata pana la 6 seara, astfel ca trebuie sa pot sa beneficiez 100% de efectele sistemului timp de 10 ore pe zi – cele mai multe sisteme functioneaza la capacitate maxima doar cateva ore pe zi. Restul timpului, soarele nu bate atat de puternic, astfel incat sa urneasca intreaga capacitate. Acele 10 ore pe zi se vor transforma in 4, timp in care soarele actioneaza direct asupra sistemului.

Asadar, instalarea unor panouri fotovoltaice reprezinta o investitie de viitor, pe care incep sa o aiba in vedere tot mai multi romani, mai ales pentru faptul ca presupune o economie impresionanta. Energia soarelui este naturala si nu trebuie platita, astfel ca tot ce trebuie noi sa facem este sa achizitionam un astfel de sistem care sa transforme energia soarelui in energie necesara pentru incalzirea apei.

Post Your Thoughts