Spre deosebire de o multime de negociatori experti, Corey Kupfer nu crede in utilizarea instrumentelor de persuasiune sau de interpretare inteligenta atunci cand intra intr-o negociere. Nu ii veti gasi oglindirea gesturilor adversarului pentru a le scuza de teama sau inventand oferte competitive menite sa castige un avantaj.  Asta pentru ca, in cei 30 de ani de negociator profesional, a observat ca aceste „tactici la nivel de suprafata” nu conteaza atat de mult cat se intampla in interiorul capului tau.

Diferenta dintre succes si esec intr-o negociere, spune el, este „abilitatea de a face munca interna pentru a ajunge la adevarul vostru interior, de a se tine strans de valorile si adevaru interior fara a renunta la ele inr-o negociere, astfel incat sa atingeti cu adevarat obiectivele pe care doriti sa le obtineti. ”

Cele trei calitati esentiale ale negocierii

Cartea sa noua, „Negocierea autentica”, este un ghid util pentru a face exact acest lucru. Acesta descrie trei calitati cheie  cuprind cele mai bune modalitati pentru orice negociere. Acestea sunt:

-Claritate.
-Detasare.
-Echilibru.

In articolele viitoare o sa le luam fiecare calitate cheie si o sa o detaliem amanuntit pentru a putea intelege cat mai bine ce presupune fiecare in parte si pentru a intelege cat de mult conteaza intr-o negociere.

Post Your Thoughts