Cercetarile stiintifice recente privind increderea (si povara de a pastra ceva pentru tine) arata cat de importanta este pentru noi oamenii.

Intr-un studiu elvetian realizat de neurologul Thomas Baumgartner, unui grup de test i-a fost administrat neurotransmitator oxitocina, in timp ce altui i s-a administrat un placebo. Ambele grupuri au fost apoi mintite. Creierul nostru elibereaza oxitocina atunci cand ne legam social, iar subiectii din grupul de oxitocina au demonstrat niveluri crescute de incredere, chiar si fata de o persoana care a fost anterior necinstita cu ei.

Studii de genul acesta sugereaza ca suntem convinsi sa avem incredere in ceilalti, chiar daca inseamna logica imperativa si instinctele noastre primare.

Mai mult, alte studii sugereaza ca pastrarea unui secret poate fi rau pentru sanatatea noastra emotionala. Creierul nostru este predispus sa spuna adevarul, iar ascunderea lui poate duce la anxietate, frica si niveluri mai mari de stres. Cercetari recente de la Universitatea Notre Dame pe 110 participanti au descoperit, de asemenea, ca cei care au raportat mai putin inselaciune au aratat mai putine reclamatii de sanatate mentala si fizica (cum ar fi dureri de gat sau dureri de cap) si imbunatatiri in relatiile personale si interactiunile sociale.

Post Your Thoughts