Adultul mediu petrece patru ore in fiecare zi pe platformele de socializare, iar un sondaj LinkedIn pe 2018 a constatat ca 70 la suta dintre angajati raman conectati chiar si in vacanta.

Ne-am bazat pe aceasta stimulare constanta si am schimbat modul in care ne vedem fericirea, obiectivele, prieteniile, realizarile si sentimentul de distractie. Urmeaza diversi influenti de calatorie pe Instagram, dar de multe ori ma intreb daca privirea plina de intelepciune la acele plaje frumoase si peisaje de vis este mai deprimanta decat este inspirata.

Feedurile noastre explodeaza cu toate cele mai recente stiri si cu oportunitati odata in viata de a cunoaste oameni noi si de a face lucruri noi. Coplesit de alegere, putem petrece toata ziua pe canapea, dorind sa facem altceva. Pentru multi dintre noi, acesta este un ciclu vicios, zilnic. Va simtiti vreodata nemultumit sau agitat dupa ce ati defilat prin socializare timp de o ora? Se datoreaza faptului ca comunicarea in acest mod ne declanseaza constant emotiile, dar nu ne satisface nevoia de conectare.

Teama de a pierde ce au ceilalti ne poate conduce, de asemenea, in comportamente care ne fac rau in mod activ. In 2018, un studiu de Credit Karma / Qualtrics, format din 1.045 de americani cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, a dezvaluit ca aproape 40 la suta au intrat in datorii, astfel incat sa poata „tine pasul” cu stilurile de viata ale prietenilor pe care le-au vazut pe social media. Un alt studiu a aratat ca teama de a pierde ce au ceilalti provoaca oboseala, stres si probleme de somn la studentii.

Post Your Thoughts