Rashid e acum mare. Barbat in toata firea. Copilul de atunci s-a pierdut pe undeva printre muschii , bratele puternice si pieptul lat. Are aproape 25 de ani. Astazi e in acelasi loc ca in ziua cand tatal a fost luat de mare. Din aceasta cauza sta si amana coborarea in bratele amantei sale. Ce mai amanta. Calda, primitoare, bogata si intr-o clipa

Dar asta nu conteaza pentru el. El e jumatate om , jumatate peste. Doar nu degeaba apa l-a binecuvantat inca din pantece. Stie ca risca atunci cand pleaca de unul singur , insa pentru el singuratatea nu e atat de rea. Isi scoate micul turban din jurul capului si isi lasa parul lung sa ii atinga umerii. Nu poarta pe el decat un chilot de panza asa ca nu are unde sa tina cutitul care il va ajuta acolo jos. Cu lama subtire in exterior, il pune intre dinti si strange. Apoi inchide ochii doar pentru a se trezi intr-o alta lume. Da puternic din maini si picioare pana ajunge in preajma recifului. Se mai inalta de cateva ori la suprafata , doar ca sa isi reimprospateze plamanii, insa coboara din nou la amanta lui caci aici se simte cel mai bine. Urmareste cativa pestisori si inoata pe langa o pisica de mare.

Cand se ridica sa mai ia o gura de aer vede ca soarele s-a miscat destul de mult pe cer si e aproape de pranz. Daca vrea ca azi sa stranga ceva ar face bine sa se apuce cat mai repede de treaba. Coboara din nou langa recif insa de data asta altceva il asteapta jos. Pe cand se chinuie cu prima scoica, observa o umbra cu coada ochilui. Se intoarce intr-acolo ingrijorat, insa ochii nu mai surprind decat miscarea delicata a unor talpi. Sa mai fie cineva aici cu el ? Un alt cautator de perle probabil . Insa nu mai vazuse nicio barca la suprafata . Se duce dupa misterioasa vedenie. Nimic . Inconjoara reciful . Nimic. Poate ca i s-a parut totul . Si totusi, atunci cand se ridica din nou la norul intunecat, cea care se  tine de o margine a barcii sale e ea.

S-au speriat amandoi de vederea celuilalt. El s-a speriat la inceput de vedenia chipului alb,  luminos, cu ochii verzi si parul auriu, care ii zambeste de dincolo. Ea e intimidata la randul ei de chipul masiniu , cu parul negru si lucios, cu ochi adanci si calmi. Si sunetul unui pescarus de deasupra ii trezeste pe amandoi. Ea se scufunda din nou sub apa si se pierde lasandu-l pe Rashid singur.

Post Your Thoughts