Descoperind un plan de backup

„Deci, stai cu ei de la bun inceput si spuneti:„ Hei, noi acceptam acest nou proiect. Sa ne dam seama de un plan. Sa ne dam seama de un plan de rezerva. Sa ne dam seama doar de un plan de rezerva al planului de rezerva. „Vorbim cu ei ‘in siguranta’, pentru ca acolo merg atunci cand sunt opriti, sau cand sunt declansati sau cand sunt stresati .“

Abordarea este similara pentru celelalte doua sentimente esentiale.

„Daca cineva vine la tine adesea pentru apartenenta, vrea sa fie inclus in lucruri. Vor sa vada cum pot contribui la echipa. Apoi ii abordam prin lentila apartenentei. Daca cineva, de multe ori cand este sub stres, se simte neapreciat, ca si cum nimeni nu ii remarcacontributiile, probabil vor sa obtina sentimentul de a conta. ”

Importanta agilitatii emotionale

Intelegerea acestui lucru este parte a „agilitatii emotionale”, concept care se afla in centrul cartii Comaford si a activitatii sale ca antrenor de conducere. Cu cat intelegem mai bine reactiile noastre emotionale – si cele ale altor oameni – cu atat putem controla mai mult modul in care reactionam si cu atat devenim mai rezistenti.

Daca ne lasam reactiile la instinctele noastre, adesea gresim din cauza modului in care creierul uman este cablat.

Comaford explica: „Datele senzoriale intra: vezi lucruri, auzi lucruri, mirosi lucruri, gusti lucruri, simti lucruri. Ttoate se fixeaza in tulpina creierului, in creierul reptilian. Se deplaseaza apoi foarte repede in creierul tau de mamifer, unde emotiile sunt atasate. Apoi se apropie de cortexul prefrontal, unde avem sens. ”

Comaford considera ca „emotiile” fac parte din acest proces.

Post Your Thoughts