Prima dată am fost la domeniul schiabil Şureanu în 2010. Doar ce fusese inaugurat şi toată lumea era încântată de noua locaţie de pe harta pasionaţilor de sporturi de iarnă. 7 pârtii cu lungimi şi grade de dificultate diferite, zăpadă naturală în strat suficient de gros, preţuri bune, peisaj superb, investitori aflaţi la început de drum.

Atunci, drumul era destul de îngust şi anevoios. Pârtiile erau bune, dar nu suficient de lungi. Instalaţiile de teleschi erau alimentate de un generator electric şi, când îţi era lumea mai dragă, se opreau din cauza suprasolicitării. Cozile de la teleschi îţi tăiau din entuziasm. Dacă te prindea foamea, şi nu aveai sandwich-uri la tine, nu prea aveai unde să iei masa. Centre de închiriat echipament nu existau, iar cazarea în zonă era un vis SF.

Cu toate acestea, în fiecare week-end era plin pe pârtii. Un mare avantaj a fost şi faptul că, pentru câteva weekend-uri la rând, a fost singurul loc shiabil din ţără, asta din cauza lipsei zăpezii din celelalte staţiuni. S-a format un nucleu de pasionaţi de acest loc încă virgin şi nepătruns de fiţele capitaliste “valprahoviene”.

Între timp, lucrurile au evoluat. Am fost acolo la schi şi anul trecut şi la începutul lui 2012. În zonă a apărut curentul electric, instalaţiile de teleschi au fost adaptate şi reglate. S-a mai lucrat la drum, acum este mai lat şi ceva mai practicabil. Starea pârtiilor a evoluat, au apărut încă două noi pârtii pe lângă cele deja existente şi o instalaţie de telescaun cu o capacitate destul de mare. Pârtiile noi sunt mai lungi şi mai solicitante. Au apărut mai multe pensiuni şi cabane, aşa că locuri de cazare se găsesc. La fel şi centre de închiriat echipament de schi, unul chiar la baza pârtiilor. Te ia foamea? Nicio problemă. Două localuri în care poţi lua o gustare chiar pe domeniul schiabil.

Domeniul schiabil din Munţii Şureanu a evoluat îmbucurător, în doar 3 ani. La fel şi condiţiile de cazare, transport sau de luat masa. La fel şi mentalitatea celor angajaţi acolo. Şi evoluţia continuă.

Vă recomand să încercaţi măcar un week-end de schi în zăpadă naturală la Şureanu. Nu are cum să nu vă placă!

Post Your Thoughts