JOMO poate chiar imbunatati spiritul de echipa. Psihologul Leon Festinger a scris ca dorinta noastra de a ne compara cu ceilalti este o actiune aproape la fel de puternica ca foamea. Asadar, atunci cand vedem „perfectiunea” online, sau o imaginam in prietenii sau colegii nostri, o contrastam imediat nefavorabil cu propria noastra situatie. Acest lucru poate duce la resentimente sau conflict.

Dar, desigur, ceea ce vedem online nu este niciodata intreaga poveste. Pe Instagram, nu vedeti cupluri care se cearta la aeroport; veti vedea selfie-urile lor dragute doar dupa ce sunt in siguranta la bord.

Comparatia poate fi utila uneori, dar poate duce la auto-sabotaj daca urmaresti un ideal nerealist sau urmaresti visul altcuiva. Cu totii simtim presiune pentru a face bani, pentru a fi cei mai buni, pentru a arata frumos, pentru a vedea lumea. Dar ideea societatii de succes este aceeasi ca a ta? Care sunt valorile tale? Cum obtineti schimbarea si cresterea de care aveti nevoie?

Reflectarea de sine este diferita de a va bate. Ganditi-va la asta inainte sa va comparati cu o celebritate, cu acea mama din trei care este si un CEO de succes sau cu tipul din birou care nu are niciodata o zi proasta. Sau incercati unele „comparatii temporale” – in loc sa va comparati cu alte persoane, comparati-va cu voi in trecut sau cu persoana in care doriti sa deveniti. Acest lucru va poate ajuta sa obtineti o constientizare mai profunda a propriilor ganduri si dorinte si sa renuntati la orice retorica auto-urata.

Post Your Thoughts