Totusi, in ciuda tuturor acestor lucruri, oamenii, in general, sunt incredibil de adaptati la schimbare. S-ar putea sa luptam, sa lovim si sa tipam la inceput, dar odata ce schimbarea este pusa in miscare, noi de obicei pur si simplu continuam cu asta.

Cu o oarecare lucrare interioara, putem contribui la scaderea rezistentei noastre la schimbare. Dezvoltarea constiintei de sine, intelegerea motivului pentru care ne opunem schimbarii si a tipurilor de schimbare care ne declanseaza cel mai mult este de mare ajutor.

De asemenea, luati in considerare modul in care puteti reactiona la schimbari cu empatie. Daca organizatia dvs. anunta o schimbare in structura afacerii dvs., primul dvs. gand este probabil ca o sa va afecteze direct. Dar pentru alte persoane? Ce inseamna schimbarea pentru ei? Uneori, iesirea din afara noastra si recunoasterea faptului ca ceilalti trebuie sa faca fata schimbarii, poate fi o modalitate extrem de puternica de a gestiona frica pe care o simtim.

In cele din urma, va exista intotdeauna o anumita rezistenta la schimbare. Este un mecanism de siguranta si unul ar fi nebun sa aruncam. Dar, daca ne mentinem ideea ca ne vom adapta, in cele din urma, atunci putem simti mai multa compasiune fata de noi insine. „Da, mi-e frica chiar acum. Stiu ca este pentru ca nu stiu ce se afla in magazin. Dar am trecut prin schimbare si am supravietuit. Pot sa o fac din nou.

Post Your Thoughts