„Din cauza traficului.” „A fost vina partenerului meu.” Cu totii intarziem ocazional, dar cand se intampla acest lucru in mod regulat, devine o problema – nu doar pentru tine, ci pentru cei care se bazeaza pe si tu. Este posibil sa reevaluezi controlul pe care l-ai avut asupra situatiilor astea.

„Recuperez serialul noaptea tarziu. Ceea ce a fost o gluma la universitate a devenit o problema grava la locul de munca. S-a simtit groaznic: as fi dat o duzina de alarme cu cel mai oribil ton de apel pe care l-as putea gasi pe telefonul meu, dar intotdeauna as fi terminat in pat, sarind micul dejun, panicat si lovind din toate partile cu toate sarcinile. Simteam ca tot universul lucra impotriva mea. In cele din urma, am scos afara usa – cu intarziere, cu rusine si rusine, in ciuda faptului ca mi-am spus ca sunt cele mai bune eforturi ale mele. Apoi m-am batut in timpul calatoriei cu masina, temandu-mi sosirea si scuza pe care trebuia sa o dau unei camere pline de ochi.”

Ar putea suna familiar. Persoanele  sunt deseori constiente de durerea modului in care actiunile lor dauneaza relatiilor, carierelor si reputatiei. Pentru mine, remarcile prind intarzierea au evoluat intr-o discutie stransa cu un manager. Dar ma bucur. M-a facut sa ma intorc si sa vad obiceiurile mele toxice pe care le aveam.

In Maroc, ati putea fi „la timp” daca va prezentati in termen de doua ore de la o intalnire sau chiar in aceeasi zi. In Elvetia, „la timp” este de fapt considerata tarziu. Veti fi intarziat cu 30 de minute in Grecia. Dar in S.U.A. si in Regatul Unit – cu siguranta in afaceri – care sosesc cu cinci pana la 10 minute inainte la o intalnire sel considerata gets de politete. Arata celor din jurul tau ca esti pregatit si eficient.

Post Your Thoughts