Pasul 6: evalueaza-ti planul
Dupa tot efortul si munca grea pe care le-ati investit in evaluarea si selectarea alternativelor, poate fi tentant sa avansati in aceasta etapa. Dar acum, mai mult ca oricand, este momentul sa va „verificati sensul” decizia. La urma urmei, retrospectiva este excelenta pentru a identifica de ce lucrurile au mers prost, dar este mult mai bine sa preveniti greselile sa se intample in primul rand!

Inainte de a incepe sa va implementati decizia, aruncati o privire lunga si pasionala pentru a va asigura ca ati fost amanuntit si ca erorile obisnuite nu s-au strecurat in proces.

Decizia dvs. finala este la fel de buna ca faptele si cercetarile pe care le-ati folosit. Asigurati-va ca informatiile dvs. sunt de incredere si ca ati facut tot posibilul sa nu „alegeti” datele. Acest lucru va va ajuta sa evitati partinirea confirmarii, o tendinta psihologica obisnuita in luarea deciziilor.

Discutati concluziile preliminare cu partile interesate importante pentru a le permite sa depisteze defectele, sa faca recomandari si sa va sustina concluziile. Asculta si tu propria intuitie si testeaza linistit si metodic ipotezele si deciziile impotriva propriei experiente. BRAIN BRAN BRAN este un instrument util in acest sens. Daca aveti indoieli, examinati-le cu atentie pentru a afla ce va deranjeaza.

Pasul 7: Comunicati-va decizia si actionati
Dupa ce ati luat decizia, trebuie sa o comunicati tuturor celor afectati de aceasta intr-un mod captivant, informativ si inspirator.

Implica-i in implementarea solutiei discutand cum si de ce ai ajuns la decizia ta. Cu cat furnizati mai multe informatii despre riscuri si beneficii proiectate, cu atat vor fi mai probabile ca oamenii sa o sustina.

Daca oamenii subliniaza un defect in procesul dvs. ca urmare, aveti smerenia sa le intampinati contributia si sa va revizuiti planurile in mod corespunzator – este mult mai bine sa faceti acest lucru acum, ieftin, decat sa faceti acest lucru scump (si jenant) daca planurile dvs. au esuat.

Post Your Thoughts