Alte obiceiuri limitative se bazeaza pe modul in care se asteapta sa se comporte fetele si femeile. Acestea includ primele doua obiceiuri discutate in carte: reticenta de a va revendica realizarile si asteptati pe altii sa observe si sa va rasplateasca in mod spontan contributiile.

Apoi, exista provocarea uriasa si familiara a obisnuintei opt: „boala sa va rog”.

Helgesen spune ca acest obicei se infrunta cu temele din cel mai bine vandut co-autorMarshall Goldsmith, „Ce v-a adus aici aici nu va va duce acolo” (Puteti auzi revizuirea aprofundata a acestei carti in Mind Tools Club si Corporate Area).

Dorinta motivanta a bolii de a va ruga este intr-adevar de a face pe toata lumea sa creada ca esti o persoana minunata, astfel incat sa le indepliniti asteptarile si de a face viata mai usoara pentru ei, spune ea. „Te poate servi foarte bine mai devreme in cariera ta, pentru ca toata lumea vrea ca cineva sa lucreze pentru ei, care incearca sa-i faca placerile.

„Dar, pe masura ce iti asumi autoritatea, investitia in ideea ca toata lumea crede ca esti o persoana minunata te poate retine cu siguranta. Acest lucru se datoreaza faptului ca veti avea un timp foarte dificil de stabilire a granitelor „, adauga ea.

Asadar, daca doriti sa va ridicati nestingherit, este foarte important sa va puteti gandi sa renunti la fiecare persoana care este incantata in orice moment cu tot ceea ce faceti, sau veti fi intr-adevar blocati „.

Post Your Thoughts