Ziua incepuse cat se poate de bine. S-au intalnit pe la 10 si ceva dimineata. El avea aproape 13 ani , parea mai mare insa . Semana cu tatal sau, acceasi constitutie solida , ca lucrata in piatra. Ea avea 12, delicata ca prima floare de primavara. Obisnuiau sa faca plimbari lungi cu bicicletele prin imprejurimi. Se luau la intrecere, oboseau, se bucurau de fiecare strop de viata. Ar fi putut face asta si in ziua aceea , daca nu s-ar fi oprit langa masina de pe sosea. Soferul le-a zambit , un zambet din acela cald , pe care doar un vechi prieten pe care nu l-ai mai vazut de ceva vreme il poate avea. De parca ar fi vrut sa le spuna „ nu va temeti, sunt eu, bunul si vechiul vostru tovaras de joaca, eu sunt Mos Craciun , Zana Maseluta , Peter Pan si Spiderman… sunt inofensiv ca un gandacel .”
Spunea si parea ca nu cunoaste zona. Vroia sa stie daca cei doi au auzit de o anumita ferma din imprejurimi si daca stiu cum sa ajunga acolo. Ferma era destul de cunoscuta in partile astea, era unul din acele mici muzee locale inchinate unei celebritati de prin partea asta a tarii. Era putin cam greu pentru cineva strain sa ghiceasca intrarea corecta printre padure si lanurile de porumb.

I-au spus si au incercat sa ii arate si nu li s-a parut nimic in neregula cand strainul s-a intors putin de la geam sa ia harta de pe bancheta de langa el. Nu li s-a parut nimic suspect pana la explozia de durere din ochii lor. Spray paralizant. Baiatul isi aminteste doar cum a scapat bicicleta din mana si s-a prabusit la pamant tipand de durere. A auzit portiera deschizandu-se si apoi a simtit o batista care mirosea ciudat pe fata. A adormit. Fata, cu ochii inchisi , a incercat sa fuga departe de masina. S-a impiedicat de bicicleta cazuta, un nou val de durere intinzandu-si tentaculele spre creierul ei. S-a ridicat si printre gene a putut observa lanul de porumb de partea cealalta a drumului. A incercat sa fuga inspre el . A intrat in randurile lui insa nu a apucat sa faca decat vreo 5 pasi caci s-a impiedicat din nou. De data asta pentru ultima data. O pereche de maini puternice au apucat-o de ceafa si i-au pus pe gura si nas aceeasi batista cu mirosul ei ciudat. A adormit si ea.

Post Your Thoughts