„Cand ajutati, vedeti viata ca fiind slaba. Cand te rezolvi, vezi viata ca rupta. Cand slujesti, vezi viata ca intreg. Fixarea si ajutorarea pot fi opera ego-ului si poate servi munca sufletului. ” – Rachel Naomi Remen, autoare americana (1938-)

Mircea a intarziat adesea. Nu s-a putut concentra asupra muncii sale, a avut probleme de furie, a intrat in conflict cu colegii sai si chiar l-a injurat pe un client.

Stiind ca Mircea era singurul castigator de paine din familia sa si dandu-si seama ca s-ar putea sa-si piarda slujba, Carmen a facut „munca” ei sa-l ajute.

Si-a luat timp din programul ei deja ocupat pentru a-l ajuta pe Mircea sa vada un consilier profesional. A mediat la serviciu, ea l-a acoperitl cand a intarziat. Uneori, chiar l-a luat de acasa si l-a condus la munca si la programari.

Comportamentul lui Mircea s-a imbunatatit, dar imediat ce Carmen si-a restrans atentia pentru a se concentra pe alte responsabilitati, el a regresat. Inca o data, ea a trecut prin acelasi exercitiu pentru a-l ajuta.

Mircea este la sfarsitul puterilor cu el. Dupa ce s-a intors la munca dintr-o vacanta mult dorita cu familia, l-a gasit pe Mircea inapoi la locul patrat, luand alegeri proaste si cedand obiceiurilor proaste imediat ce a fost in afara viziunii.

Ar trebui sa intervina Carmen din nou? Si de ce s-a implicat in primul rand?

Post Your Thoughts