Totul era rece si curat. Portiunea asta a halei, caci abia acum si-a dat seama unde se afla, e gatita in asa fel incat sa para ca o bucatarie draguta, cum sunt acelea de la televizor. Si la prima vedere ar putea sa insele orice ochi, daca nu s-ar observa cuptorul acela pentru caramizi care duduie placut , semn ca este aprins.
E aseazat pe o masa . In dreapta lui , putin mai departe e o masuta pe care sunt asezate cutite de diferite marimi, un fierastrau si o chestie circulara, ca un cutit pentru pizza.
„S-a trezit , vezi ? Ti-am promis ca nu ma voi atinge de el pana acum.” Isi indrepta privirea pana acolo si acum baiatul il poate vedea pe tipul din masina discutand cu fata. Una din mainile lui e asezata pe piciorul ei.
„O promisiune e mereu tinuta de catre un gentelman … Chiar si de unul ca mine.” Fata nici macar nu isi ridica privirea din pamant.
„ Vezi tu draga mea, eu sunt un fel de colectionar… colectionarii aduna lucruri pe care le socotesc interesante. Pentru mine, ochii sunt interesanti. Cum oare sa ii vezi sufletul cuiva daca nu prin ochi ? Si ochii copiilor sunt cei mai puri. Ca si sufletele lor.” Se indeparta de ea cat isi tinuse discursul si se apropie de masa. Lua de alaturi un cutitas mic, mai potrivit pentru gradinarit si isi puse degetele pe lama lui.
„ Baiatul nu va simti nimic. Te asigur. I-am facut o injectie mai devreme, dupa ce l-am adormit. O anestezie locala. Nu poate simti nimic de la gat in jos. Dar eu nu am nimic de luat de acolo.Doar ca o masura de siguranta.”
Baiatul incerca sa-si miste mainile si picioarele atunci cand varful cutitului i se apropie de pleoapa ochiului drept. Tipa de frica si incerca sa inchida pumnii sau sa se miste ( parca de data asta a reusit, simte cum i se misca degetele , e posibil ca nebunul sa fi gresit ?). Il vede cum ranjeste atunci cand isi apleaca chipul spre „operatie” si in clipa in care ar fi trebuit sa simta raceala lamei, aude vocea fetei.
„ Hei !” Nebunul se intoarce doar ca sa primeasca lovitura direct in tampla stanga. Cumva , in timp ce nu era atent , fata a facut rost de o teava de jos. Nu a lovit suficient de puternic ca sa provoace daune serioase insa lovitura venita pe neasteptate l-au debusolat putin.
„ Ce mama …” si inca o lovitura ii nimereste teasta. Nu ii lasa decat o zgarietura insa sangele incepe sa curga . Ii intra in ochi in timp ce incearca sa fuga dupa ea. Il incomodeaza si il incetineste. Se impiedica de o bucata de ciment neuniforma din podea si se prabuseste cat e el de lung peste fata. O prinde de picior si o trage la el, lovind-o necontenit peste fata cu palmele lui grele.
„ Catea ce esti …”
„Opreste-te” veni si vocea baiatului. Cumva barbatul gresise doza de anestezic. Baiatul e in picioare si tine unul din cutitele lui strans in pumn. Incepe sa rada catre cei doi mucosi, se ridica in picioare si deschide usa cuptorului din spatele sau. „Pentru asta veti arde de vii amandoi.” Si da sa se repeada la baiat insa palmele lui nu nimeresc altceva decat taisul cutitului. Tipa de surprindere, caci pana acum niciunul nu a lovit inapoi. Se da un pas in spate insa uita de fata care zace pe jos, se impiedica de picioarele ei si se pravaleste prin gura cuptorului in burta lui incinsa.

„Inchide usa !” mai apuca sa strige baiatul . Fata, abia se ridica si cu ultima farama de putere o impinge. 900-1000 de grade.

Post Your Thoughts