Cu cat scriu mai mult despre acest subiect si o examinez pe propria mea piele, cu atat mai mult imi dau seama ca este mult mai complexa decat mi-am imaginat vreodata. Nu doar rezistenta la schimbarile „mari”: schimbarea locului de munca, circumstantele personale sau sanatatea. Dar acum vad ca, pentru mine cel putin, ma opun tuturor modificarilor intr-o oarecare masura.

Uneori, rezistenta trece rapid: alteori, aceasta persista mult peste utilitatea sa. Spun „utilitatea” deoarece rezistenta la schimbare are un scop. Incearca sa ne pastram in siguranta. Ea ne pregateste, spunandu-ne ca se afla ceva potential riscant si ca ar trebui sa fim gata sa actionam.

Bineinteles, asta nu prea este util daca rezistenta dvs. va impiedica in mod activ sa va deplasati inainte sau in curs de dezvoltare. Si poate. Rezistenta la schimbare poate insemna ca nu mergem pentru aceasta promotie sau refuzam ajutorul unui nou manager care incearca sa ne sprijine. Astfel, avem nevoie de o modalitatea de a ne da seama cand sa opune rezistenta impotriva schimbarii si cand sa incepem sa fie pregatiti sa imbratisam schimbarea fara ezitare.

Este foarte greu sa acceptam orice schimbare in jurul nostru din frica ce este legata cu confrotul. Iubim sa ne simtim confortabili, astfel ca de multe roi riscam sa pierdem din vedere lucruri extrem de importante care se intampla in jurul nostru.

Post Your Thoughts