Expertii in gestionarea schimbarilor ii sfatuiesc, in mod tipic, pe lideri sa le ofere oamenilor lor cat mai multe optiuni si sa controleze cat mai mult posibil. Dar, in timp ce acest lucru ar putea ajuta intr-o oarecare masura, adevarul este ca probabil vom rezista in continuare. Pur si simplu nu ne place schimbarea.

Realitatea este ca trebuie sa lucram prin ea. Acceptati ca va simtiti rataciti atunci cand o schimbare este iminenta si folositi inteligenta emotionala pentru a aborda sentimentele care apar in timpul procesului de schimbare. Explorati toate emotiile, cele bune si cele rele. De asemenea, amintiti-va ca creierul nostru este un lucru dificil: ii place sa rastoarne si sa rostogoleasca informatii.

Imaginati-va ca seful vostru va cere sa instruiti un nou angajat pentru a va prelua una dintre sarcinile principale. Seful tau crede ca esti pregatit sa iei ceva nou. Dar creierul tau spune ca e pentru ca faci o slujba si ca nu poti avea incredere.

S-ar putea sa il urasti absolut sa faci acea sarcina si sa ai mult timp sa scapi de ea. Totusi, din cauza modului in care ai interpretat-o,  rezisti schimbarii. Multumesc, creier!

Post Your Thoughts