In timpul unei retrageri recente in tara, m-am gasit fara absolut semnal. Prima zi a fost ingrozitoare; Am continuat sa-mi trag telefonul nerabdator din buzunar. Ziua a doua? A fost un fel de eliberare. M-am asezat la masa de mic dejun ascultand pasarile si vazand puii de vulpe jucandu-se pe o movila de murdarie din gradina noastra inchiriata. Si stiam ca intr-o zi obisnuita, as fi fost cu ochii pe ecranul meu si mi-ar fi lipsit tot.

Exista frumusete in micile momente, daca ne ocupam de timp. Acesta este genul de lucruri pe care ar trebui sa ne temem sa nu le pierdem.

Cresterea constiintei de sine alimenteaza inteligenta emotionala si te ajuta sa intelegi ce conteaza pentru tine; ce vrei sa pastrezi si ce ar trebui sa ignori. Ganditi-va la ceea ce aveti deja, astfel incat sa nu pierdeti energie pretioasa care sa va faceti griji pentru ceea ce nu. Acest sentiment de recunostinta a fost legat de niveluri mai scazute de depresie, anxietate si singuratate si de niveluri mai mari de satisfactie in viata, creativitate si integrare sociala.

JOMO iti poate oferi mai mult timp pentru spontaneitate, meditatie, exercitiu, acea clasa de desen si toate celelalte lucruri pentru care „nu ai timp”. Si mai putin timp de ecran este bun pentru ochii nostri si creierul nostru. Gravim spre acel mic ecran cand suntem tristi, stresati, plictisiti sau singuri, pentru ca ne plictisesc sentimentele. Este evadism.

Dar viata este menita sa fie experimentata si savurata, chiar si in zilele in care suge. JOMO nu este atat de mult o dezintoxicare; seamana mai mult cu unul dintre „cinci pe zi”. Te incurajeaza sa traiesti si sa te bucuri de fiecare clipa. Nu este vorba de a ne bucura de faptul ca iti lipseste lucruri amuzante, ci sa spui da ceea ce crezi ca este distractiv, fie ca este o petrecere fantezista, fie ca te uiti la televizor cu animalul tau de companie.

Post Your Thoughts