Inotul este un mod placut de a petrece timpul, fie ca este practicat in aer liber, fie ca este practicat in bazine inchise. Contactul cu apa ofera doar beneficii fizice si psihice. Inotul este acel mod de a petrece timpul realizand mult sport cu putin efort. Cel mai important este ca acest sport poate fi practicat la orice varsta, niciodata nu este prea tarziu sa iei primele cursuri de inot pentru adulti.

Avantajele cursurilor de inot pentru adulti

In primul rand inotul vine cu numeroase avantaje asupra sanatati. Este sportul care ajuta la crestera tonusului muscular, maresta flexibilitatea si mentine greutatea corporala sub control. Exercitiile de inot sunt benefice pentru ca imbunatatesc circulatia sangvina si functiile aparatului respirator. Inotul este sportul recomandat persoanelor care sufera de astm bronsic si alergii sezonier.

Acest sport practicat de adulti imbunatateste stima si respectul de sine, genereaza stari de bine, pozitive si ajuta in combaterea anxietatii si a depresiei.
Primii pasi de initiere pot fi facuti la orice varsta, iar invingerea temerilor provocate de apa si evolutia pozitive au doar efecte benefice asupra psihicului solicitat al adultilor modeni. Deci inotul devine un mod placut de petrecerea a timpului, un mod placut de a te cunoaste si de a progresa.

Cum alegi instructorul de inot potrivit?

Daca ai hotarat ca acest sport ti se potriveste este timpul sa iei atitudine si sa te interesezi care sunt bazinele care fac inscrieri la cursuri inot adulti. In general bazinele care asigura astfel de cursuri ofera un program special pentru adulti. Ia cunostinta care sunt orele fixate pentru adulti si intereseaza-te care sunt instructorii disponibili pentru cursurile de initiere.
Cunoaste personal instructorii inainte de a lua o decizie. Pentru a te bucura de o experienta placuta cu apa si tot procesul de acomodare, este bine sa lucrezi cu persoane cu care creezi o legatura rapida. Instructorii trebuie sa fie politicosi, pozitivi si sa te ghideze cu calm indiferent de temerile pe care le afisezi. Un instructor bun stie sa asculte si apoi sa ofere indicatiile de care ai nevoie.

Care sunt costurile cursurilor de initiere pentru adulti

Trebuie sa sti, ca, cluburile de inot practica tarife pentru cursuri inot adulti, diferite iar contractarea unui antrenor personal presupune costuri suplimentare. Insa nu aceste aspecte trebuie sa constuie factorii decisivi. Este bine sa iei in calcul si detaliile legate de accesibilitate, distanta de la locuinta (locul de munca) la bazin dar si dotarile pe care le ofera.

Post Your Thoughts