Un model pentru a face cele mai bune alegeri posibile
Unele decizii sunt atat de simple incat abia stiti ca le luati, in timp ce altele consuma mult timp, prezinta un risc ridicat si va pot lasa sa va simtiti anxios.

Deciziile pot face sau rupe un proiect sau o afacere intreaga. Si implica adesea si probleme interpersonale complexe si imprevizibile.

In acest articol exploram o abordare in sapte pasi pentru a imbunatati calitatea procesului decizional si pentru a va spori sansele de a avea un rezultat de succes.

O strategie de luare a deciziilor in 7 pasi
Pentru a evita luarea unei decizii proaste, trebuie sa reuniti o serie de abilitati de luare a deciziilor intr-un proces logic si ordonat. Va recomandam urmatorii sapte pasi:

Investigati situatia in detaliu.
Creati un mediu constructiv.
Generati alternative bune.
Exploreaza optiunile tale.
Selectati cea mai buna solutie.
Evalueaza-ti planul.
Comunicati-va decizia si luati masuri.

Pasul 1: investigati situatia in detaliu
Deciziile esueaza adesea, deoarece factorii cheie sunt omisi sau ignorati de la bun inceput. Deci, inainte de a putea incepe sa luati o decizie, trebuie sa va intelegeti pe deplin situatia.

Incepeti prin a lua in considerare decizia in contextul problemei pe care se intentioneaza sa o abordeze. Trebuie sa determinati daca problema afirmata este adevarata problema sau doar un simptom al ceva mai profund.

Uita-te dincolo de evident. Este posibil ca obiectivul dvs. sa poata fi abordat izolat, dar este mai probabil sa existe o serie de factori interdependenti de luat in considerare. Modificarile facute intr-un singur departament, de exemplu, ar putea avea efecte secundare in alta parte, facand schimbarea contraproductiva.

Post Your Thoughts