Spalare par

wikihow.com

Sunt o multime de metode pe care le poti folosi pentru a obtine buclele pe care ti le doresti. Printre dispozitivele cu care poti face acest lucru se numara si ondulatoarele, placile de par sau altele. Cu toate acestea, folosirea unei perii rotativa poate fi una dintre cele mai rapide si mai “sanatoase” metode de a obtine bucle fara ca parul tau sa aiba de suferit.

Pentru a putea face acest lucru folosind doar peria rotativa, ti-am pregatit mai jos cativa pasi pentru care am apelat la reprezentatii site-ului Perierotativa.com si am insistat sa vi-i prezentam sub forma unui mic tutorial.

wikihow.com

Pregatirea parului

In primul rand, pentru a putea sa-ti ondulezi parul folosind peria rotativa si pentru a avea garantia unei coafuri de durata, parul trebuie sa fie curat, plin de volum si uscat. Pentru a-ti pregati parul pentru ondulare trebuie sa parcurgi aceste etape:

  1. Spalarea parului cu sampon pentru volum si balsam.
  2. Aplicarea unui spray pentru mai mult volum.
  3. (1) Uscarea parului – lasa parul sa se usuce singur in proportie de 80%, dupa care poti aplica peria rotativa pentru a indeparta umezeala ramasa.
  4. (2) Foloseste un uscator de par – daca nu ai rabdare incat sa astepti pana se usuca parul, poti folosi un feon pentru a face asta, dar foloseste-l doar pana cand parul pare uscat, dar inca este putin umed. Doar asa poti maximiza efectul periei rotative.
  5. Perie-ti parul folosind un pieptan pentru a-l descurca.
  6. Lasa peria rotativa sa se incalzeasca.
  7. Imparte parul in sectiuni egale.
Ondulare par

wikihow.com

Ondularea parului

Apuca o sectiune mica de par si infasoar-o in jurul periei rotative usor. In principiu, trebuie sa invarti peria pana cand ajungi la radacina firelor respectivei sectiuni de par. In momentul in care ai ajuns in acel punct, lasa parul in acest punct timp de 10 secunde, dupa care esti liber sa scoti peria din par. In cazul in care se incurca in perie scoate-l usor cu mana si nu trage prea tare deoarece risti ca firele sa se rupa.

Dupa ce ai ondulat parul, presupunem ca vrei ca aceasta coafura sa dureze mai mult timp. Poti sa folosesti un fixativ sau chiar un spray pentru a oferi putina flexibilitate buclelor, astfel incat acestea sa isi pastreze forma preluata, dar sa nu ramana fixate.

Post Your Thoughts