Increderea rupta este foarte dificil de reconstruit. Dar este mult mai usor intr-o cultura a muncii onesta, bazata pe solutii, decat intr-una in care oamenii se tem sa nu dea vina.

Cu totii facem greseli uneori si este important sa le detinem, indiferent cat de mult doare adevarul sau cat de dificila poate fi conversatia. Va arata oamenilor ca sunteti responsabil si doriti sa intelegeti si sa va imbunatatiti. Asigurati-va ca demonstrati empatie si apreciere si atunci cand altcineva este proprietar.

De asemenea, este important sa remediati relatiile rupte. Stim cu totii cum se simte tradarea si cat de mult doare. Este firesc sa fii prudent daca ai mai fost ars inainte. Dar, la fel cum putem invata sa iubim din nou dupa o inima franta, atunci ne putem concentra pe onestitate si deschidere si pe falsificarea relatiilor de munca noi si mai bune – pentru binele nostru si pentru toti ceilalti.

Folositi increderea pentru a va schimba cultura locului de munca

Colaborarea a fost intotdeauna cheia succesului nostru ca specie. Increderea ofera tuturor sansa sa creasca si sa se dovedeasca. Sa avem incredere unii in altii, in loc sa pierdem energia urmarindu-ne spatele, ne ofera posibilitatea de a fi creativi si productivi.

Autorul Paul J. Zak noteaza in cartea sa „Factorul de incredere: Stiinta crearii de companii cu performante ridicate” ca companiile in care increderea este mare beneficiaza de 74% mai putin stres, cu 106% mai multa energie la locul de munca, cu 50% mai multa productivitate, cu 76% mai mult implicare, cu 29% mai multa satisfactie si cu 40% mai putina pierdere.

Lipsa de incredere ne retine. Incurajarea increderii ajuta la crearea unui mediu in care comunicarea este deschisa si onesta si in care problemele sunt rezolvate inainte de a face rau. Increderea si simtirea increderii creeaza o conexiune mai profunda si un sentiment comun de scop. Ea scoate tot ce este mai bun din noi.

Post Your Thoughts