3. Ascultarea podcast-urilor si a cartilor audio
Cand accesati informatii ascultand, creati si mai multe posibilitati de unde si cand puteti face acest lucru – in timp ce mergeti, conduceti sau gatiti, de exemplu. De asemenea, va odihneste ochilor si veti avea sansa sa va ridicati de pe scaun.

Aveti grija, insa, deoarece unele resurse audio sunt atat de absorbante incat va va fi greu sa va concentrati asupra altceva!

4. Efectuarea muncii practice
De ce sa nu schimbati munca virtuala pe care o faceti pe ecran cu ceva tangibil din cand in cand?

Aceasta ar putea fi o sarcina practica care face parte din munca dvs. sau un proces fizic, cum ar fi punerea desenelor pe hartie. Este adesea un mod bun de a va deplasa in spatiul dvs. de lucru, de a lua contact cu ceilalti si de a utiliza o serie de abilitati diferite.

Pentru unii oameni, o abordare practica este cel mai eficient mod de a explora sau de a invata ceva.

5. Utilizarea puzzle-urilor si a jocurilor
Cercetarile arata ca chiar si o scurta deviere de la sarcina dvs. principala va poate imbunatati concentrarea atunci cand reveniti la ea [3]. Cand aveti nevoie de o pauza de pe ecran, un joc fizic sau un puzzle poate fi o modalitate excelenta de a va odihni ochii si de a va trezi creierul.

Daca inveti ceva anume, vezi daca exista activitati gata facute pentru a te ajuta – sau creeaza-ti propriile. De exemplu, puteti scrie intrebari si raspunsuri despre subiectul pe care il studiati pe fisierele de fisiere, apoi incercati sa le raspundeti la intamplare.

Post Your Thoughts