6. Scrierea in caiete si jurnale
Experimentati cu diferite tipuri de carti si pixuri si duceti-le in locatiile care va convin. Colecteaza note si exploreaza-ti ideile in moduri noi – poate folosind o tehnica creativa precum Mind Maps .

Un jurnal de hartie va ofera mai mult spatiu pentru a fi imaginati atunci cand planificati evenimente viitoare – si va inregistrati reflectiile ulterior. Si jurnal este o modalitate excelenta de a lucra la multe aspecte diferite ale cresterii dvs. personale si profesionale, fara ecran la vedere!

7. A face timp pentru a reflecta si a planifica
Cand trebuie sa va ganditi la munca dvs., cel mai bine este sa scapati de toate distractiile ecranului. Incercati sa gasiti oportunitati de a va aseza in alta parte, de a face o plimbare, de a merge cu bicicleta sau de a face orice va ajuta sa ganditi clar si creativ.

Si cand inveti, perioadele de reflectie sunt vitale pentru a incorpora informatiile in memoria ta. Deci, faceti pauze de pe ecran pentru a reflecta cat de mult va puteti aminti si pentru a planifica ce veti face cu lucrurile pe care le-ati invatat.

Nota:
Pentru momentele in care tot trebuie sa folositi un ecran, Departamentul Muncii din SUA are un instrument online pentru configurarea si utilizarea computerului in siguranta. Si Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie ofera un ghid practic pentru a va ingriji sanatatea in timp ce lucrati cu ecrane.

Dar daca totusi gasiti un efort sa va concentrati ochii, sa aveti dureri de cap sau sa incepeti sa va simtiti obositi fizic sau mental din cauza lucrului pe ecran, probabil ca suferiti de „oboseala a ecranului”. Cand se intampla acest lucru, luati indiciu si treceti la o alta abordare pentru o vreme.

Post Your Thoughts