O hota incorporabila este un instrument foarte util pentru minimizarea fumului, a aburului si a mirosurilor emanate in timp ce gatesti. Hota incorporabila este de obicei montata chiar deasupra aragazului tau si este prevazuta cu un ventilator care trage aerul prin conducte, in afara casei. Exista si anumite sortimente de hote care fac aerul sa circule prin anumiti filtri de carbune.

O hota incorporabila nu este un element chiar atat de indispensabil in bucatarie precum un aragaz sau un frigider, insa te poate ajuta considerabil sa reduci fumul si aceste mirosuri care se emana in timpul gatitului si care uneori pot deveni de-a dreptul neplacute.

Capacitatea de curgere a aerului dintr-o hota este masurata in CFM sau picioare cubice pe minut. Pentru dimensionarea corecta, va trebui sa inveti cum sa calculezi aceasta variabila CFM in cazul hotelor incorporabile.

Poti alege sa optezi pentru diferite marimi de hote incorporabile in functie de puterea termica a gamei

Primul pas pentru dimensionarea corespunzatoare a unei hote incorporabile este strans corelata cu puterea termica a aragazului pe care il detii, masurata in unitati termice britanice (BTU). Recomandarea Institutului de Ventilatie la domiciliu este de a imparti ratingul BTU al aragazului cu 100 pentru a a ajunge la un ghid minim pentru evaluarea CFM. Deci, o gama care este capabila sa produca aproximativ 35.000 BTU-uri ar trebui sa fie asociata cu o hota cu un rating de 350 CFM sau chiar mai mare. Aceasta orientare minima ar trebui examinata alaturi de alte orientari bazate pe dimensiunile aragazului si bucatariei.

Examineaza relatia dintre dimensiunea aragazului si cuptorului si dimensiunea dorita a hotei

Institutul de Ventilatie la domiciliu furnizeaza, de asemenea, recomandari pentru corelarea dimensiunii hote incorporabile pe care vrei sa o achizitionezi cu latima cuptorului si a aragazului pe care il detii. Daca aragazul tau sta sprijinit pe un perete, ar trebui sa fie furnizate 100 CFM de fux de aer in raport cu aceasta dimensiune a aragazului si cuptorului. De exemplu, un aragaz de aproximativ 60 de centimetri ar putea fi corelat cu o hota incorporabila cu putere mare de absortie de 200 CFM sau chiar mai mare. Daca aragazul nu se afla sprijinit de un perete, ar trebui sa oferi aproximativ 150 CFM de ventilatie in functie, desigur, si de marimea acestui aragaz. Deci, un aragaz de aproximativ 60 de centimetri care nu este sprijinit de un perete ar trebui corelat cu o hota ce poate ajunge la aproximativ 300 CFM.

Post Your Thoughts