Daca stii cum sa o intretii, o drujba te poate tine o viata intreaga. Un lant corect ajustat este mai sigura, mai eficienta si va avea o durata de viata mai lunga. Nu ai nevoie de ajutorul profesionistilor, iti poti ajusta lantul drujbei de unul singur.

Pregatirea si ingrijirea lantului

Este indicat sa indepartezi cablul bujiei, pentru a te asigura ca lama nu poate porni. Acesta este de multe ori chiar butonul pe care il folosesti pentru a conecta fierastraul. De aceea, este bine sa il deconectezi pentru ca motorul sa nu primeasca energia necesara sa porneasca.

Vei dori sa porti manusi de protectie destul de groase in orice moment atunci cand manuiesti lama drujbei. Acest lucru nu este indicat numai pentru siguranta ta, ci si pentru o buna functionare pe termen lung a lamei. Daca atingi aceasta lama o data sau de doua ori nu o va face sa se deteriorizeze, dar este mai bine si pentru tine si pentru lantul drujbei tale daca porti manusi.

Strange apoi lama drujbei cand lantul acesteia nu mai este atasat la bara. Aceasta bara este “cutitul” lung al drujbei- partea pe care o folosesti de obicei pentru a ghida lama si pentru a taia. Lantul trebuie sa se infasoare in jurul barei, fara sa fie agatat de partea inferioara. In cazul in care acesta ramane agatat, trebuie sa ajustezi tensiunea.

Cum sa testezi siguranta lantului? Poarta manusi si si ochelari de protectie si apuca cu o mana drujba. Cu cealalta mana, ridica lantul de pe bara si apoi elibereaza-l. Daca nu revine in pozitia initiala, va trebui sa ii reglezi tensiunea. Motofierastraie ca Husqvarna 236 au un mecanism special pentru reglarea tensiunii lantului.

Pentru o actiune cat mai exacta, vei dori sa obtii un spatiu de aproximativ 1,25 mm intre lama si partea inferioara a barei, mai ales atunci cand motorul este rece. Un motor si un lant fierbinte vor slabi usor lantul, iar tu nu iti doresti asta.

Scoate sau slabeste capacul doar in acele zone cand lama intalneste motorul. Pentru modelele vechi, acest capac se poate detasa. In cazul modelelor mai noi, ar putea exista doua suruburi care sa o mentina stabila. Este indicat sa slabesti aceste suruburi, daca vrei sa poti detasa capacul.

Vei dori sa cureti cu o carpa motorul precum si sectiunea ce permite ca aerul comprimat sa circule in drujba. In cazul in care capacul se opreste complet, utilizeaza aceasta oportunitate pentru a curata intreaga drujba.

Post Your Thoughts