Cele mai multe masini de tuns au o caracteristica de auto-ascutire care pastreaza lamele ascutie, insa acestea se pot uza in timp daca nu sunt curatate si ingrijite corespunzator. Problemele apar in momentul in care observam ca masina de tuns nu mai taie atat de bine si ramane fire de par netaiate in urma folosirii acesteia. Primul pas consta in curatarea lamelor pentru a indeparta parul si mizeria acumulata pe acestea in timp, dar si rugina.

Desurubati lamele. Gasiti si desurubati suruburile care ataseaza lame la celelalte masini de tuns. Pe cele mai multe modele de masini de tuns parul, exista doua suruburi la baza lamei. Odata ce acestea sunt indepartate, detasati usor lamele si piesele care le tin in pozitie.

Daca lama inferioara nu se desprinde usor, utilizati o pereche de pensete pentru ao scoate din baza.

Retineti modul in care acestea au fost asamblate, precum si ordinea pentru a le putea reasambla.

Indepartati parul si resturile. Curatarea masinilor de tuns parul le-ar putea face deja mult mai usor de utilizat si va permite sa le ascutiti uniform si fara dezordine. Utilizati o perie de sarma sau o periuta de dinti pentru a indeparta parul blocat in lamele masinii de tuns.

Indepartati rugina  prin spalarea lamei. Daca lamele prezinta urme de rugina  vizibila sau daca periajul nu indeparteaza toate resturile de pe acestea, puteti folosi un produs mai puternic, fara a afecta insa lamele de tuns.

Uscati lamele. Stergeti cu atentie laturile lamelor cu un prosop curat, pentru a le usca si pentru a indeparta ultimele particule de praf si de resturi. Daca rugina este dificil de indepartat prin spalare, poate fi necesar sa inlocuiti lama.

Testati lamele. Este posibil ca masinile de tuns parul sa aiba nevoie doar de curatare, mai ales daca acestea sunt un model auto-ascutit. Pentru cele mai bune rezultate, aplicati cateva picaturi de ulei pentru masina de tuns, inainte de testare.

Utilizati un suport de magnet pentru a ridica o lama. Asezati baza lamei in fata unui suport magnetic, astfel incat muchia ascutita a lamei sa se extinda peste marginea magnetului. Acest lucru va face mai usor ascutirea lamei fara a avea vreun accident sau sa afecte lama. Cititi cu atentie detaliile despre modelul pe care il detineti pentru a alege cea mai buna varianta. Nu toate uneltele de ascutit se potrivesc, iar acest lucru poate duce la deteriorarea lamelor de tuns.

Reasamblati masina de tuns. Asigurati-va ca aveti lamele indreptate in directia in care au fost orientate initial si distantate la distanta initiala. Insurubati lamele strans. Aplicati ulei de tuns. Acest pas este recomandat dupa fiecare doua sau trei utilizari, dar mai ales dupa ce lamele tocmai au fost  ascutite. Adaugati cateva picaturi de ulei pe lamele, pentru a preveni supraincalzirea.

Porniti masina de tuns timp de cateva minute. Lasati lamele sa se frece impreuna timp de cateva minute. Acest lucru va imbunatati in continuare lamele. Masina de tuns ar trebui sa fie acum gata de utilizare pe par, speram ca veti avea o margine de taiere mai vizibila si mai usor de utilizat.

Post Your Thoughts