Masina de tuns se poate dovedi de foarte multe ori un accesoriu necesar barbatilor pentru ca ii scuteste de mers la saloane atunci cand nu doresc o tunsoare pretentioasa. In plus, aceasta poate fi folosita si pentru tunsul barbii, adica de doua ori pe saptamana.

E important insa sa stim cum sa alegem o masina de tuns performanta pentru a nu avea neplaceri ulterior. Din acest motiv trebuie sa nu cadem in capcana celui mai mic pret si sa avem in vedere anumite caracteristici la care de multe ori nu ne gandim cand o cumparam.

Ce trebuie sa avem in vedere cand alegem masina de tuns

In primul rand trebuie sa cautam o masina care sa taie bine si sa nu creeze efectul de foarfece atunci cand tundem inainte si inapoi. Din pacate acest lucru nu il putem sti decat dupa ce o testam, adica dupa ce o cumparam, in cazul de fata.

Pentru a evita o astfel de neplacere ar trebui sa ne orientam spre masinile de firma sau care au pret asupra caruia sa nu planeze banuiala ca ar fi de o calitate proasta. Un aparat decent are preturi ce pornesc de la 100 de lei insa nu este exclus sa gasim masini de tuns bune si ieftine.

Un alt criteriu este usurinta in a o manevra. Acest lucru e important atunci cand ne tundem singuri. Chiar daca pare imposibil, anumite tunsori ne permit sa facem asta fara ajutorul altei persoane. In acest caz avem nevoie de un aparat usor si care nu prezinta dificultati in a-l tine in mana.

Atunci cand trebuie sa alegem motorul masinii s-ar putea sa intalnim anumite dificultati. Pe piata exista masini de tuns cu motoare rotative, pivot si magnetice. Fiecare vine cu propriile beneficii. In general motoarele rotative se gasesc la masinile performante pentru ca sunt cele mai puternice. Nu la fel de puternice sunt motoarele magnetice insa acestea au mai multe trepte de viteza. Motorul pivot este capabil sa taie orice tip de par, inclusiv cel umed.

Numarul de accesorii este important. E indicat sa cautam aparatele care sunt dotate cu cat mai multe capete de schimb. Acest lucru ne ajuta sa putem taia firul de par exact la dimensiunea pe care ne-o dorim, Daca vrem sa ne tundem “zero” e important sa cautam o masina  care e dotata cu un cap special pentru asta.

Autonomia este si ea importanta, chiar daca putem tine aparatul in priza in timp ce il folosim. Trebuie sa ne gandim ca pot exista situatii cand suntem obligati sa ne tundem parul sau barba si nu avem curent electric. De asememea, in cazul in care suntem in deplasari mereu, putem uita incarcatorul acasa.

Majoritatea masinilor mai ieftine au lame din otel inoxidabil iar cele mai scumpe au lame din titan, ceea ce ne poate duce la concluzia ce cele din urma sunt mai bune. E foarte probabil sa nu conteze atat de mult asta. Ceea ce conteaza cu siguranta este functia de auto-ascutire pe care o au si o parte dintre masinile de tuns mai ieftina. Asadar ar fi indicat sa incercat sa cumparati un astfel de aparat.

Post Your Thoughts