Orice vanzator intr-un magazin alimentar stie ca produsele trebuie tinute la temperaturi diferite pentru a se pastra corespunzator. Unele alimente au nevoie de o anumita temperatura, iar altele de o alta temperatura. Din acest motiv, chiar daca tinem produsele cumparate in frigider, acestea expira mai repede pentru ca in frigider nu putem avea decat o singura temperatura, prielnica doar anumitor alimente.

Ce ati zice daca ati putea seta o temperatura diferita pentru fiecare raft in parte in frigiderul de acasa. Ati crede ca acest lucru e imposibil insa va inselati. In urma cu cativa ani Liebherr a dezvoltat tehnologia BioFresh care face acest lucru posibil. Compania germana este una dintre cele mai cunoscute si respectate din acest domeniu si are o traditie de aproape 70 de ani.

Pretul unui astfel de frigider nu este unul foarte mic si nu garanteaza o eficienta mai mare daca nu avem cateva notiuni de baza legate de conditiile in care trebuie tinute alimentele. Tehnologia BioFresh nu face decat sa ne ofere conditiile ideale pentru a pastra alimentele mai mult timp proaspete. Cel mai bun frigider side by side este adesea dotat cu aceasta tehnologie, fiind implementata in foarte multe dintre modelele noi.

Dupa cum am spus, acestea trebuie tinute la temperaturi diferite. De asemenea, au nevoie si de o umiditate diferita. Frigiderele dezvoltate de Liebherr au in plus doua sertare care se inchid etans si in care putem regla temperaturile separat de restul frigiderului. Unul dintre sertare se numeste HidroSafe si asigura o umiditate mai mare, iar celalalt se numeste DrySafe si asigura o umiditate scazuta.

Cele doua sertare formeaza zona BioFresh. Exista si zona obisnuita a frigiderului cu mai multe rafturi, in care putem seta temperatura obisnuita pe care obisnuim sa o avem in celelalte frigidere si in care nu putem controla atat de bine umiditatea.

Folosind corect compartimentele, in acest frigider putem prelungi prospetimea salatei verde cu inca opt zile, a strugurilor cu 17 zile, a morcovilor si a merelor cu inca o luna etc. La fel se poate intampla cu multe alte alimente daca stim in ce compartimente sa le depozitam.

Un sfat de care ar trebui sa tinem cont atunci cand folosim aceasta tehnologie este ca depozitarea alimentelor in comportimentul DrySafe ar trebui vidate pentru a nu risca sa se dezhidrateze. Un aparat de vidat nu este foarte scump si ne poate ajuta sa facem economii consistente pentru ca daca tinem alimentele vidate chiar si in celelalte compartimente, nu vom mai fi nevoiti sa le aruncam si sa cumparam altele.

In compartimentul DrySafe ar trebui tinute alimente precum pestele, carnea si lactatele, dar si alte alimente cu un continut scazut de apa. In compartimentul HidroSafe trebuie tinute, din contra, alimente cu mai mult continut de apa cum ar fi fructele si legumele. Aici putem regla atat temperatura cat si umiditatea. Cu cat avem mai multe alimente in acest compartiment, cu atat si umiditatea trebuie sa fie mai mare.

Daca e indicat ca alimentele din compartimentul DrySafe ar trebui vidate, cele din compartimentul HydroSafe nu trebuie ambalate pentru ca trebuie sa transpire. Probabil ati observat pana acum ca daca tinem salata verde in pungi, ambalajul se abureste. Acesta este cel mai bun exemplu ca aceste alimente trebuie tinute libere pentru a se conserva mai bine.

Post Your Thoughts